VARNING. En pedofil som vårdades på rättspsyk i Sundsvall har varit på rymmen i snart två veckor. Mannen lyckades rymma under en permission trots att han hade två vårdare med sig hela tiden.

Bengt Eriksson vill inte skapa obehag för klinikens anställda.

Bengt Eriksson vill inte skapa obehag för klinikens anställda.

Mannen lyckades rymma under en permission i Söderhamn. Pedofilen, som bedöms som extremt farlig och sadistisk, har även nyligen skaffat sig ett pass och kan nu befinna sig utomlands. Ställföreträdande klinikchef Bengt Eriksson på rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall bedömer dock risken som liten.

— Men jag tror inte att han har åkt utomlands. Vi larmade polisen en halvtimme efter försvinnandet och då sattes han upp på en spärrlista. Om han hade försökt åka hade han stoppats i passkontrollen.

Eriksson menar vidare att mannen, trots att han begått sadistiska övergrepp på barn, inte har några överfallsdomar sedan tidigare och då tydligen utgör ett mindre hot mot allmänheten.

— Han har inga trevliga domar men vad jag förstår är det inte överfallsdomar. Men vi ser risker med honom, absolut. Det är oerhört olyckligt att han befinner sig på fri fot, säger han.

Eriksson berättar vidare att det inte är ovanligt med rymningar och att det har skett flera rymningar tidigare. Hur vårdtagaren lyckades rymma den här gången vill han dock inte berätta då det skulle skapa obehag för de två vårdarna som hade ansvar för pedofilen.

— Det vill jag inte säga. Personal som var med skulle känna obehag om jag berättade det, säger han.

Källa:
Sadistisk pedofil på rymmen


  • Publicerad:
    2015-06-08 19:00