INRIKES. En 26-årig man har rymt från rättspsyk i Sundsvall och uppges vara farligare än man tidigare påstått. Polisen söker inte aktivt efter mannen som nu kan vara var som helst i världen.

Polisen utfärdade under gårdagen ett rikslarm då en 26-årig patient aldrig återvände till rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall. Mannen som är född 1988 uppges vara farligare än man tidigare talat om och polisen har inga spår i jakten på honom.

Först under tisdagen varnade polisen gränskontrollen vid hamnar och flygplatser vilket betyder att mannen nu kan vara utomlands.

— Han kan vara var som helst i Sverige eller utomlands. Vi jobbar inte aktivt i sökandet för vi har ingenting konkret att jobba mot, säger vakthavande befäl Tommy Nygren, som menar att man inte längre aktivt söker efter mannen.

Han vädjar nu efter tips från allmänheten men menar vidare att man än så länge inte har tänkt att gå ut med en bild på mannen. Enligt polisen så är 26-åringen 180 cm lång, kraftigt byggd, har mörkbrunt hår och ska ha varit klädd i svarta adidasbyxor och grön munktröja när han försvann. Han har även flera tatueringar, bland annat i ansiktet i form av en text på halsen och kors under och mellan ögonen.

Källa:
”Tur om inget allvarligt inträffar”


  • Publicerad:
    2015-07-14 12:30