SEXUALBROTT. Den 49-årige sadistiske pedofilen som i slutet av maj rymde under en permission är nu gripen. Under tiden han var på fri fot begick han nya brott.

Den 49-årige pedofilen är dömd för grova sexövergrepp mot barn och har beskrivits som extremt farlig och sadistisk. Han har vårdats på en rättspsykiatrisk klinik i Sundsvall. I slutet av maj lyckades han rymma under en permission, trots att han hade två personal från kliniken med sig.

– Han kunde rymma från en lägenhet eftersom två personer från vår personal bröt mot regelsystemet om att alltid ha ögonkontakt, berättar Bengt Eriksson, ställföreträdande verksamhetschef vid Rättspsykiatriska Regionkliniken i Sundsvall.

Innan rymningen hade pedofilen lyckats skaffa ett nytt pass, vilket inte borde ha varit möjligt. 49-åringen lyckades fly utomlands och även fast polisen visste så ville de inte säga vart mannen befann sig. I torsdags greps han i Antalya i Turkiet. Ännu vet man inte när 49-åringen kommer att återföras till Sverige och man vet heller inte vart man ska placera honom när han väl har kommit tillbaka.

Under tiden som 49-åringen befann sig på fri fot begick han nya sexövergrepp, han lyckades få flickor från Sverige att skicka nakenbilder till sig, men han har dock inte träffat dessa flickor. Polisen i Eskilstuna utreder nu ett fall då mannen har försökt köpa nakenbilder av en 17-årig flicka, brottet rubriceras som köp av sexuell handling av barn.

Slutdestinationen var dock inte Turkiet, 49-åringen ville resa vidare till Vietnam. Ett land känt för sin barnsexturism.

– Det hade varit väldigt olämpligt om han tagit sig dit. Där finns en annan marknad för den som vill utnyttja barn och den här mannen är ju en samhällsfarlig person, säger en inspektör vid polisens Fast-grupp, som arbetar med att spåra internationellt efterlysta personer.

Källa:
Sadistiska pedofilen ville till Vietnam


  • Publicerad:
    2015-06-29 18:30