SVERIGE. Föräldrar till en liten flicka som utsattes för sexuella övergrepp av en manlig barnskötare anmäler nu Kristianstad kommun. De anser att förskolan inte gjort tillräckligt förebyggande arbetet efter händelserna.

Den lilla flickan ska ha blivit utsatt för sexuella övergrepp  av den nu våldtäktsdömde pedofilen som som arbetade som förskolafröken på ett flertal förskolor i Kristianstad kommun. Flickans föräldrar har nu valt att anmäla kommunen till Skolinspektionen. Anmälan gäller de förändringar och förbättringar som skulle göras på flickans förskola och föräldrarna anser att detta inte gjorts.

Det handlar bland annat om att privata mobiler med kamera inte ska användas under arbetstid av personal och att bygga bort dolda utrymmen på förskolan. I anmälan står det också att förskolan har ständigt nya vikarier som är outbildade och oerfarna. De kommer dessutom från bemanningsenheten precis som den dömde pedofilen. Vikarierna jobbar också ensamma vid öppning och stängning.

Fotnot: Barnskötaren dömdes för fyra grova våldtäkter, 19 grova sexuella övergrepp, en kränkande fotografering, ett sexuellt övergrepp och grovt barnpornografibrott. Brotten begicks mellan mars 2014 och juli 2015. Alla brott, utom ett, skedde på åtta förskolor i Kristianstad. 20 flickor, de allra flesta mellan 1 och 3 år, är brottsoffren i målet.

Källor:
Kommunen anmäls av pedofildrabbade föräldrar
”Inga ändringar” efter pedofilhärva


  • Publicerad:
    2016-03-15 15:55