BROTT. En 53-årig manlig dagisanställd från Eskilstuna har anhölls under natten till onsdagen misstänkt för våldtäkt mot barn.

Det var under natten till onsdagen som den 53-årige dagisanställde mannen från Latinamerika anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen ska ha varit anställd på en förskola i Eskilstuna och brottet ska ha begåtts någon gång under tisdagen. Han blev avstängd från arbetet med omedelbar verkan när brottet uppdagade sig.

Åklagaren Henrik Olin vill inte gå in på detaljer om var och när brottet begicks men han bekräftar uppgifterna om att det är en man som nu sitter anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn.

— Det är ett allvarligt brott och en allvarlig misstanke så jag kan inte gå in på något i utredningen i nuläget. På fredag morgon kommer jag att ta ställning till om han begärs häktad eller inte, säger han.

Personalen och föräldrar som har barn på förskolan har informerats om händelsen och ledningen för förskoleverksamheten kommer att hålla ett krismöte på den aktuella förskolan.

Anna Olofsson Carstedt, skolchef i Esklistuna kommun, säger att mannen är en vikarie som jobbat på förskolan i tre månader. Han ska även ha arbetat på andra förskolor i kommunen, det är dock oklart hur många det rör sig om.

Carstedt vill inte kommentera om mannen varit inblandade i liknande händelser tidigare. Han kontrollerades på sedvanligt sätt innan han anställdes, menar hon.

Källor:
Förskoleanställd anhållen för våldtäkt mot barn
2016-05-04 13:29, Våldtäkt, Eskilstuna


  • Publicerad:
    2016-05-06 09:00