MÅNGKULTUR. Journalisten Joakim Lamotte besökte nyligen den mångkulturella orten Staffanstorp i Skåne där svenska kvinnor blir sexuellt trakasserade och misshandlade av invandrare. En manlig advokat dyker plötsligt upp och förnekar det uppenbara samtidigt som han förringar kvinnornas historier.

Journalisten Joakim Lamotte sände nyligen ett direktsänt reportage från den invandrartäta orten Staffanstorp i sydvästra Skåne, där bland annat en afghan greps för ett allvarligt knivangrepp bara någon vecka sen. I reportaget kan man höra den svenska lokalbefolkningen berätta om vardagen i mångkulturella Staffanstorp, som bland annat innebär sexuella trakasserier och våld.

— De hotar via mina söner att de ska spräcka mig, att de ska knulla mig. De har misshandlat min yngsta son, säger en kvinna i reportaget.

En kvinna berättar att hemtjänsten är orolig för att gå till torget på kvällarna då utländska gäng samlas där.

En yngre kvinna berättar därefter om hur hon på sin tidigare skola dagligen utsattes för sexuella trakasserier och om hur invandrarna tafsade på henne.

— De låste in mig på toaletten och slog på mig med band. De tafsade och juckade på mig. Allting. Det hände varje dag, säger hon.

Vidare berättar kvinnan om hur hon kunde bli angripen när hon befann sig utomhus. Hon sa:

— Plötsligt kan de gå fram och ta mig på brösten. När jag smällde till killen kom hela familjen och sade till mig att jag är en liten hora, att jag ska hålla käften. När jag är ute och går med mina hundar så kastar de sten på hundarna, fortsätter hon och påpekar att hon är rädd för vad som i framtiden ska hända med hennes syskonbarn och kusiner.

En annan kvinna berättar att hon blev ”söndermisshandlad” av ett gäng på 15 personer och en mamma berättar att barnen som blir utsatta för invandrarnas gärningar vädjar till sina föräldrar om att inte göra något för att de kommer de att ge sig på barnen.

— Du som förälder vågar alltså inte göra något?, frågar Lamotte?

— Nej, det gör jag inte. Då får min son på huvudet, svarar mamman.

Mitt under sändningen dyker plötsligt en manlig advokat upp och förnekar att det finns problem i mångkulturella Staffanstorp. Han påstår att han nämligen haft det ”hur lugnt som helst” under våren. Vidare riktade han stark kritik mot Lamottes hemsida som han menar är ”förskräcklig” att läsa och att den bidrar till ”hets” i samhället.

Den yngre kvinnan som dagligen har fått erfara mångkulturen på nära håll, genom att bli tafsad på och misshandlad, blir mycket provocerad av advokatens påståenden och konfronterar honom. Högljutt säger hon:

— Varför blundar du? Du ser ju hur många människor det är här som har problem!

Se reportaget nedanför:

Källa:
Reportasje fra flerkulturelt skrekk-tettsted i Sverige


  • Publicerad:
    2018-05-28 09:55