USA. En republikan menar att västvärldens öde hör samman med dess folksammansättning och menar på att vi inte kan återställa vår civilisation med barn från andra raser.

Den republikanske politikern Steve King från Iowa twittrade under gårdagen om att västvärldens öde är kopplat till dess kultur och demografi. Han menade dessutom att västvärldens civilisation inte kan återställas med andra rasers barn.

King publicerade tweeten som svar på de turkiska upplopp som under gårdagen bröt ut i Nederländerna. Dessa ägde rum efter att den nederländska regeringen hindrat två turkiska ministrar från att valkampanja i landet. Upploppet begicks av turkar bosatta i Nederländerna och tog sig bland annat uttryck i stenkastning mot polisen.

Kings uttalande har fått utstå kritik från bland annat den tidigare inflytelserike juden Bill Kristol, vars minskande popularitet dock tydligt visar sig i hans endast drygt 3 000 gillamarkeringar, mot Kings drygt 11 000.

Republikanen, som sitter invald i USA:s representanthus, har det senaste året gjort sig känd för diverse politiskt inkorrekta uttalanden. Han sade bland annat i somras att antivit rasism var ”tröttsam” och menade på att vita är de största bidragsgivarna till den västerländska civilisationen.


  • Publicerad:
    2017-03-13 20:50