DÖDSRUNA. Den tyske revisionisten Fredrick Töben som grundade och drev ”Adelaide Institute” samt avtjänade flera fängelsestraff för sin övertygelse har avlidit.

Gerald Fredrick Töben, mer känd som Fredrick Töben, har rapporterats avliden den 29 juni efter att ha varit svårt sjuk i tre månader. Han blev 76 år.

Fredrick Töben var en känd historierevisionist född i Jaderberg, Tyskland den 2 juni 1944, men familjen emigrerade till Australien 1954 då han blev australisk medborgare.

Han var mest känd för att 1994 ha grundat och drivit ”Adelaide Institute” till 2009 när Peter Hartung tog över, en organisation som kämpade mot den antityska rasismen från förintelsetroende historiker och mot de tyska lagar som förbjuder kritisk forskning om förintelse-konspirationen.

I slutet av 70-talet började han intressera sig för frågetecknen kring vad som egentligen hänt i det ökända transit- och arbetslägret Auschwitz i Polen och det ledde ganska omgående till en rättegång efter att en person som påstod sig vara talesman för Australiens judar stämde honom och det ledde till tre månaders arbetsläger i södra Australien.

1998 satt han även 9 månader i fängelse i tyska Mannheim på grund av att han hade ”förtalat de döda”, det vill säga att han brutit mot den tyska ”förintelselagen, Sektion 130” och 1999 var det dags igen för ännu ett fängelsestraff. Denna gång i sju månader för att än en gång ha brutit mot samma lag.

Töben skrev att:

If you wish to begin to doubt the Holocaust-Shoah narrative, you must be prepared for personal sacrifice, must be prepared for marriage and family break-up, loss of career, and go to prison.

Han besökte bland annat Auschwitz-Birkenau både 1997 och 1999 och undersökte ruinerna av den påstådda dödsfabrikens ”gaskammare” för att specifikt leta efter spår från de påstådda hålen i gaskammar-taken som ska ha använts för att kasta ner insektsgiftet ”Zyklon-B” till icke ont anande judiska fångar, men han hittade absolut inga spår efter några öppningar i ruinerna av de ”gaskammare” som SS-soldater enligt historien ska ha sprängt i luften för att ”radera bevis” innan sovjetstyrkorna nådde fram till lägret i januari 1945.

Den 11 december 2006 medverkade Töben i den Internationella Förintelsekonferensen i Teheran, Iran, som arrangerades av dåvarande presidenten Mahmoud Ahmadinejad, tillsammans med bland andra Dr. David Duke, Ahmed Rami och den kände franske revisionisten Robert Faurisson.

Fredrick Töben och hans medarbetare i Adelaide Institute förnekade alltid att de var ”förintelseförnekare” eftersom ”man kan inte förneka något som aldrig hänt”!

Han kommer att bli ihågkommen av sina vänner och supportrar som en gentleman med ett frågvist sinne som inte nöjde sig med att stillatigande tillåta de ändlösa förtal och falska anklagelser mot sitt älskade tyska folk.


  • Publicerad:
    2020-07-02 11:30