POLISEN. Rikspolischefen Dan Eliasson är dömd för våldsbejakande extremism. Som ung punkare krossade han skyltfönster, i politisk syfte för att skapa anarki i samhället, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Som ung ville Dan Eliasson ha anarki. Nu styr han svensk polis på uppdrag av en feministisk regering. Skärmbild: youtube.com.

Sveriges politiskt motiverade rikspolischef Dan Eliasson är dömd för våldsbejakande extremism. Det var omkring 1980 som Dan Eliasson dömdes i Hedemora Tingsrätt för att i ett vänsterextremt syfte ha slagit sönder ett skyltfönster för en lokal småföretagare som utpekats som ”kapitalist”.

— Det var nog inte bara ett skyltfönster. Om jag inte missminner mig ansåg han och hans gäng att de mer etablerade företagarna, bland annat en färghandel, representerade kapitalismen. Han pangade det här skyltfönstret eftersom de ville bedriva kamp mot kapitalismen, säger den kände polisen Peter Springare som arbetade som polis i kommunen.

Peter Springare berättar även att det förekom knark i det gäng som rikspolischefen spenderade en stor del av sin fritid tillsammans med:

— De var de här klassiska avvikarna som ville framhäva någon anarkistisk anda … det var i de här grupperingarna det fanns drogliberala strömningar, de rökte mycket hasch och de experimenterade med olika droger, säger polismannen Springare utan att peka ut rikspolischefen personligen.

Rikspolischefen har själv bekräftat uppgifterna. Enligt hans egen analys var den våldsbejakande extremismen en del i ett typiskt manligt beteende som han menar att ”alla män” går igenom, på ett sätt eller ett annat. Därför har han stor förståelse för dagens unga kriminella, och vill helst inte döma människor.

— Jag är glad att [rikspolischefen] Eliasson bröt sin kriminella bana. Det är bra att han ändrade sig i ett tidigt stadium, det skulle kunna ha gått mycket illa för honom om han fortsatte på inslagen väg, kommenterar Springare.

I sociala medier kommenteras nyheten flitigt. Vissa bedömare oroar sig för om den vänsterextreme rikspolischefen kanske fortfarande önskar förändra samhället i anarkistisk riktning. Andra menar att kaoset inom polisens organisation beror på en slump och att det inte är ideologiskt motiverat.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-01-17 11:00