REFLEKTION. Martin Saxlind reflekterar här över två olika livsöden för två personer som hängts ut för sina politiskt inkorrekta åsikter.

forsman philipson

Stefan Forsman föddes och växte upp i Dalarna och har alltid varit intresserad av djur och natur. När det var dags för Forsman att göra militärtjänst sökte han in till Arméns jägarbataljon, en svensk elitstyrka som är specialiserad på att operera bakom fiendens linjer. Han kom in och har därefter bland annat tjänstgjort utomlands i olika krigsområden som utbytessoldat.

Intresset för djur och natur har fört Forsman jorden runt och han har bland annat bott i Kanada, USA och Australien. I USA har han bott med indianer och i Sverige och Norge har han vallat renar med samer. Man kan således lugnt säga att han har sett världen och är betydligt mer berest än de flesta.

Efter att Forsman själv lämnade armén har han tränat såväl svenska som utländska soldater. Sedan många år tillbaka har Forsman försörjt sig genom att hålla föreläsningar och kurser om vildmark/överlevnad, självförsvar/närstrid, personlig utveckling, hästträning och annat.

Forsman

Stefan Forsman med sina hundar.

Som egenföretagare och expert på djur och natur har Forsman ofta intervjuats i media och hyllats som den djurvän och intressanta person han är. Då Forsman idag är 52 år är många av intervjuerna med honom gjorda på tiden innan allt hamnade på internet, men det finns ändå några samtida intervjuer på nätet bland annat med Dalarnas tidning, Barometern och Sydöstran.

Förra året lurade Sveriges Radio till sig en intervju med Forsman genom att falskt ge sken av att det i vanlig ordning skulle vara en vanlig intervju om hans liv och arbete när det egentliga syftet var att konfrontera honom angående hans politiska engagemang i Motståndsrörelsen. Intervjun skedde som ett led i ett drev där Sveriges Radio ”granskade” ”nazismen” i Dalarna, en ”granskning” som var översållad med felaktiga spekulationer och rena lögner.

Forsman blev huvudfokus för det mediala drevet och Nordfront genomförde en intervju där han för första gången framträdde i eget namn. Nordfront frågade då om Forsman trodde att hans företagande skulle drabbas hårt av uthängningen. Svaret blev:

— Nej, det tror jag inte. Som sagt var, efter det här har jag fått ett enormt stöd. Hittills har det bara varit positiva kommentarer från människor som känner mig sen långt tillbaka och jag har redan fått en ny kursförfrågan efter uthängningen. De som inte vill gå på kurs med mig på grund av det här… som man säger på utrikiska ”so what?” Jag menar ju att de är fega människor, varför skulle min kunskap ha blivit sämre av det här?

Ett budskap Forsman brukar hamra in på sina kurser och även tog upp nu under den senaste kursen som hölls förra helgen är att ”Saker blir som man tänker”. Människor ”pratar” mer med sig själva i sina egna huvuden än vad de pratar med andra människor och därför är det viktigt att tänka på vad man ”säger” till sig själv. Går man runt och tänker dåliga tankar om sig själv eller tror att man kommer misslyckas så kommer man också misslyckas. Därför menar Forsman också att ”Alla misslyckanden är självvalda”, man kan bara misslyckas om man väljer att ge upp.

Forsman trodde alltså inte att hans företagande skulle drabbas av att han blev uthängd och han hade inte för avsikt att låta åsiktspoliserna på Sveriges Radio vinna över honom. När jag under kursen förra helgen frågade Forsman hur det hade gått efter uthängningen visade det sig att det hade blivit som han tänkt. Forsman har idag inte svårare att hitta kunder som vill ta del av hans kunskap än vad han hade förut.

nathatare-fram2

Under helgen läste jag också om Mattias Philipson som blivit uthängd som ”rasist” och valde att tänka annorlunda. Han tillskrev media en stor makt och istället för att bli arg och motiverad tog han väldigt illa vid sig av uthängningen. Det slutade med att Philipson tog livet av sig själv förra veckan, ett väldigt tragiskt öde som hade kunnat undvikas om han hade anammat ett mer positivt vinnartänkande som det Forsman lär ut.

Det är inte bara i vildmarken eller i strid på liv och död som det är livsfarligt att tänka fel och ge upp, även i många andra sammanhang kan alltså en felaktig inställning leda till döden i extremfall. Nu är det inte många nationella och invandringskritiker som tar livet av sig som Philipson, men många torterar sig själva i onödan genom att oroa sig för saker som ännu inte har hänt (t.ex. att de ska bli uthängda) och förstår inte att även om det händer så är det de själva som till större delen styr sina liv och bestämmer konsekvenserna av olika händelser (t.ex. kan man välja att inte bry sig om vad andra personer som man egentligen inte bryr sig om ska tycka efter en uthängning). ”Du är ansvarig för ditt liv”, är en annan här relevant sak som Forsman brukar säga.

Politiskt korrekta krafter kan angripa dig, men det är DU som väljer hur du hanterar det. Att bryta ihop och göra avbön eller ta livet av sig är ett val, ett annat val är att kämpa vidare och inse att fienden inte är allsmäktig och att du själv har mer makt än vad du tror.

Det här är viktigt att komma ihåg nu när Expressen jagar nationella och Aftonbladet förföljer invandringskritiker.


  • Publicerad:
    2015-02-11 18:45