ALTERNATIVMEDIA. Tidningen Samhällsnytt använder orwellianskt nyspråk när man kritiserar en grupp palestinier som nyligen demonstrerade mot Donald Trumps sionistiska ”fredsplan” för Mellanöstern. Enligt tidningen är ”krossa sionismen” ett ”våldsbejakande budskap”.

Enligt Samhällsnytt är antisionism ett ”våldsbudskap”. Skärmbild: samnytt.se.

Det var under lördagen som en grupp palestinier samlades utanför USA:s ambassad i Stockholm för att protestera mot den sionistiska ”fredsplan” för Mellanöstern som nyligen presenterades av USA:s president Donald Trump.

LÄS MER: Trump hyllas av Israel för sin fredsplan

Men enligt alternativmediasajten Samhällsnytt var protesterna ”våldsbejakande” och ”antisemitiska”, bland annat för att palestinierna vill ”krossa sionismen” – den politiska ideologi som förespråkar att en stor del av Mellanöstern, inklusive palestiniernas hemland, ska omvandlas till ett judiskt nationalhem.

”Under demonstrationen sjöng publiken låten ’leve Palestina, krossa sionismen’ en populär våldsbejakande palestinsk låt”, skriver Samhällsnytt, som alltså kritiserar de palestinska nationalisterna med den typ av orwellianska nyspråksord som makteliten använder mot systemkritiker.

Vidare anmärker man på att palestinierna skanderade ”From the river to the sea, Palestine will be free” [”Från floden till havet ska Palestina vara fritt” på svenska. reds. anm.], eftersom detta inte lämnar utrymme för en judisk stat i Palestina.

Samhällsnytt var också på plats och talade med en 51-årig palestinier som säger att ”den enda lösningen på konflikten är väpnad kamp. Det går inte att samtala med dem (judarna) eftersom de inte vet vad fred är”.

Artikeln är signerad av den homosexuelle sverigedemokraten Luai Ahmed, som tidigare uttryckt att han blivit invandringskritisk trots sitt arabiska ursprung eftersom de framförallt muslimska främlingar som invaderar Sverige inte uppvisar samma tolerans mot homosexualitet som svenskar.

Varför palestinier skulle acceptera att deras hem omvandlas till en judisk stat eller av vilken anledning de borde lägga ner sitt motstånd förklarar dock inte Ahmed.

Luai Ahmed har tidigare debatterat mot Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind. Debatten publicerades ursprungligen på Youtube och fick ett stort antal visningar, men kom senare att censureras av Google.

Källa:
Våldsbudskap när palestinier i Stockholm demonstrerade mot Trumps fredsplan


  • Publicerad:
    2020-02-03 18:00