SVERIGEDEMOKRATERNA. Från den 1 juli får illegala invandrare bland annat rätt till gratis akuttandvård. Detta enligt en reform som regeringen och Miljöpartiet står bakom. SD i Skåne protesterade mot reformen med en humoristisk kampanj, men får nu mothugg av partiets ledning.

SD-populister

I det nyhetsbrev som SD Syd skickade ut till sina medlemmar för några dagar sedan publicerades en bild som var tänkt att kritisera beslutet som träder i kraft den 1 juli. På bilden syns leende tandlösa främlingar ackompanjerade av frågan ”varför är dom så glada?”. Svaret är naturligtvis att det snart är 1 juli. Nyhetsbrevet gick även att ladda ner från SD Syds hemsida och fanns även på Facebook. Initiativtagarna till kampanjen tvingades dock ta bort bilden efter påtryckningar från partiledningen.

Aftonbladet uppger enligt sina källor att partiledningen är rasande över kampanjen och att många medlemmar ur partiet är upprörda. ”Många blev upprörda. Vi ska ju ha nolltolerans mot sådant här”, säger en SD-källa till tidningen. Bilden är nu borttagen från SD Syds hemsida, men vem som beordrade att bilden skulle tas bort vill partiets pressekreterare Martin Kinnunen inte säga: ”Sverigedemokraterna centralt tycker inte att det var ett bra skämt och det förde man fram till distriktet lokalt.”

Skälet till att bilden togs bort uppges dock vara att den var ”rasistisk” och ”extremistisk”. Något som inte passar i det ny Sverigedemokraterna som infört nolltolerans mot ”rasism”.

Här är bilden som ansågs för ”rasistisk”:

Nyhetsbrev

Källa:
Så här protesterar SD mot ny lag


  • Publicerad:
    2013-05-06 21:40