INRIKES. Nu riskerar ännu en sverigedemokrat bli utesluten ur partiet, bara för att han påtalade kopplingen mellan ökad invandring och våldtäkter.

SD-populister

Bengt Nilsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Flen, skrev ett inlägg på det sociala mediet Facebook där han påvisar att fenomenet gruppvåldtäkter följer den ökande invandring till Sverige. Han frågar sig även om det inte är så att de som arbetar för ett mångkulturellt samhälle även indirekt stöder våldtäktsvågen som sveper över Sverige.

Nilsson blev direkt påhoppad av Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen, som till Nyheter 24 säger att Nilsson inte följer partiets riktlinjer: ”Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier.”

Nilsson själv försvarar det hela med att allt är ryckt ur sitt sammanhang, när det diskuterades angående våldtäkten i Mariannelund och massvåldtäkter: ”Det relaterade till att det var invandrare som hade gjort det. De lyfter ut vissa begrepp ur en sida med 700 inlägg.”

Ordföranden Nilsson har även gillat bandet Pluton Svea på sin Facebook, även det något som Kinnunen riktat skarp kritik emot.

Partiet har tidigare under förra året antagit en mjukare linje och infört nolltolerans mot ”oacceptabla uttalanden”. Jimmie Åkesson har i samband med detta uttalat att det ”finns inget utrymme för extremister, rasister eller rättshaverister”  i Sverigedemokraterna.

Källor:
SD-politiker hotas av uteslutning
SD-ordförande hotas av uteslutning efter våldtäktsinlägg

Relaterade artiklar
Sverigedemokraterna ska bli ännu mjukare
SD:s väljare radikalare än partiet?


  • Publicerad:
    2013-03-05 12:04