SVERIGEDEMOKRATERNA Regionskandidaten Mari Malm uteslöts ur partiet två veckor innan valet i höstas. Nu polisanmäler hon Henrik och Linnéa Vinge.

Mari Malm, tidigare medlem i Sverigedemokraterna (SD), har lämnat in en polisanmälan mot Henrik och Linnéa Vinge, maktparet inom partiet. Anmälan gäller omständigheterna kring Malms uteslutning ur partiet strax före förra årets val och hon vill att polisen utreder om det kan ha varit brottsligt.

Malm påstår att hon anklagades för brott som hon inte hade begått, däribland stöld av en drönare och dokument från partiets kansli och hot mot en styrelseledamot. Trots att hon begärt att få ta del av underlagen till anklagelserna har hon nekats detta.

Bakgrunden till händelsen är att Malm fick reda på att SD:s medlemsutskott öppnade ett ärende om henne den 28 augusti förra året, två veckor före valet. Malm hävdar att det var Henrik och Linnéa Vinge som varit drivande i att genomföra utrensningen av henne.

Malm har funderat på att anmäla paret i en längre tid och säger att hennes anseende har blivit helt förstört efter händelsen. Förutom Malm har flera andra medlemmar uteslutits ur partiet, bland annat Göran Ek, Peter Wallmark, hans fru Christina Wallmark och kretsordföranden Urban Emson.