Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

#SjögrenGate: Arrangörer av Mynttorgsmanifestation censureras på Facebook – uppdaterad

Av Redaktionen, 2019-02-01
redaktionen@nordfront.se

SJÖGRENGATE. Efter att gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” bjudit in Pär Sjögren som talare på en manifestation på Mynttorget på söndagen hoppade flera ”Sverigevänner” av. Nu har även Facebook reagerat och censurerar delningar från arrangörsgruppens hemsida.

Den kontrovers som Pär Sjögren lyckats skapa bland ”Sverigevännerna” har nu sprit sig till Facebook. Foto: Nordfront.

Det var när gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” valde att arrangera en protest på Mynttorget i Stockholm på temat åsiktscensur och ”hets mot folkgrupp” som man valde att bjuda in Pär Sjögren som talare. Med tanke på temat har arrangörerna själva beskrivit att det orwellianska åtalet som drabbat bland annat Sjögren efter Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg 2017 gör att han passar perfekt som talare på söndag.

Men flera av de så kallade Sverigevänner som också var tilltänkta talare, bland annat Stefan Torssell och Patrik Forsén, ville inte dela scenen med Pär Sjögren med tanke på hans medlemskap i Motståndsrörelsen och hoppade därför av.

Kontroversen och uppmärksamheten som Sjögren har fått fick även judinnan Katerina Janouch, som förknippas starkt med manifestationer på just Mynttorget, att gå ut och ”dementera” att hon skulle tala på samma event, trots att hon aldrig ens varit tilltänkt som talare på söndag.

Janouch valde också att ge en känga åt arrangörsgruppen och skriver bland annat i ett inlägg att ”[v]i kommer i god tid informera om och när nya Sverigeprotester med Gula västar ska äga rum. Det är inte söndagen den 3 februari på Mynttorget.

I ett mejl till Nordfront skriver nu dessutom en Annie från ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” att inlägg från deras hemsida efter Janouchs utspel inte längre går att dela på Facebook.

”Efter Katerinas utspel så går det inte längre att dela vissa av våra inlägg på FB. Dagens och gårdagens. Förmodligen kommer fler raderas vartefter”, låter hon hälsa i mejlet.

Inlägg som bryter mot Facebooks ”communityregler”. Klicka för förstoring.

Inlägg som bryter mot Facebooks ”communityregler”. Klicka för förstoring.

Uppdatering:

Arrangörerna skriver på sin hemsida att deras inlägg nu kan delas igen:

Ett uppenbart resultat av massanmälningar från Jag Är Här och liknande grupperingar. Med all säkerhet har vi Loan Sundmans hätska utspel mot Pär Sjögren på twitter för några dagar sedan, att tacka för det.

Men sent inatt började länkarna fungera igen. De som delat och mötts av beskedet att FB raderat deras inlägg begärde granskning. Det tog ca 1 dygn, men sedan var inläggen uppe igen.

Vilka inlägg hade Jag är Här markerat som hat? Jo, 2 inlägg.

Det, där vi berättar att Yttrandefriheten är hotad. Ironiskt va?! De bevisade verkligen vår poäng. Samt underligt nog, det inlägg där vi sammanfattar alla protesterna som hittills ägt rum i Stockholm och benar ut vilka arrangörer som arrangerat vad.

[…]

Det krävdes tema yttrandefrihet och en talare från NMR för att oroa etablissemanget. Men då så. Då vet vi att vi har gjort rätt. För vad är det för vits att protestera om protesterna inte oroar etablissemanget och deras fotsoldater i Jag Är Här?

Nordfront följer utvecklingen.


  • Publicerad:
    2019-02-01 09:00