STORBRITANNIEN. Sjukhus i Storbritannien skickade hem coronapatienter till sina äldreboenden trots att de fortfarande var sjuka. Personalen på äldreboendena fick ingen information om patienternas tillstånd. 

Genrebild. Foto: CC public domain

Sjukhus i Storbritannien har skickat hem coronapatienter till äldreboenden trots att de fortfarande varit sjuka. Brittiska Vårdkvalitets Kommissionen, (Care Quality Commission) har tagit del av uppgifterna och utreder flera fall av händelserna, skriver Daily Mail.

Patienterna har blivit skickade till äldreboenden där de bor utan att personalen har fått reda på att patienterna fortfarande varit sjuka. Personalen bar därför inte tillräcklig skyddsutrustning och spred viruset vidare till andra boende. Det har resulterat i nya utbrott av viruset och nya dödsfall på äldreboenden.

— I de fall där information inte har delgivits av sjukhusen kommer vi att undersöka om sjukhusen har brutit mot några regler och om vi kan vidta åtgärder. Det är en fråga vi verkligen ser allvarligt på, säger inspektören Kate Terroni.

I skrivande stund har 31 855 personer avlidit av coronaviruset i Storbritannien.


  • Publicerad:
    2020-05-11 10:00