KARLSTAD. Landstinget måste nu anställa ordningsvakter för att avvisa tiggare som nu sätter sig utanför entrén till Centralsjukhuset i Karlstad. ”Vi har fått fler besökare som ringer till och som har berättat att de känner sig besvärade. En del av dem som kommer till oss är jättesjuka.”

Centralsjukhuset i Karlstad.

Centralsjukhuset i Karlstad.

Sedan tidigare är det inte tillåtet att tigga eller sälja utanför Centralsjukhusets entré i Karlstad. Nu tar landstinget krafttag mot de icke-svenska tiggare som samlas vid entrén genom att anställa ordningsvakter som ska avvisa dem.

— – Först och främst försöker vi kommunicera med dem och vissa har vi pratat med på engelska. Sen har vi ordningsvakter som har möjlighet att avvisa personerna, säger landstingets säkerhetschef Carina Björk till Värmlands folkblad.

Anledningen är att flera av besökarna känner sig störda och besvärade av tiggarna, och patienter som är infektionskänsliga är rädda att smittas ner av tiggarna.

– Det har eskalerat under veckan. Våra besökare upplever att de blir störda när de kommer till CSK. Vi har fått fler besökare som ringer till och som har berättat att de känner sig besvärade. En del av dem som kommer till oss är jättesjuka, en del är infektionskänsliga och de vill inte ha närkontakt med någon främmande patient. Vi måste värna patienten och därför har vi beslutat att vi måste be att de avlägsnar sig, säger Carina Björk.

— Vi måste skydda våra besökare och patienter från det de upplever som störande.

Källa:
Landstinget kör bort tiggare från sjukhuset


  • Publicerad:
    2015-04-17 07:00