ULRICEHAMN. Två afghaner och en syrier misstänks för flertalet våldtäkter mot minderåriga flickor som de tilltvingat sig sexuella tjänster av. Uppdaterad.

En trio av ”ensamkommande pojkar” från Afghanistan och Syren misstänks för att ha utpressat sexuella tjänster av flera minderåriga flickor. Genrebild: Pixabay (public domain).

Det var i onsdags som Ulricehamns Tidning (UT) skrev om hur ”flera unga män” i Ulricehamn som misstänktes för att ha smygfilmat småflickor för att sedan använda det smygfilmade materialet för att utpressa dem på mer.

Nordfront kan nu bekräfta att det rör sig om tre så kallade ensamkommande barn, nämligen de två afghanska medborgarna Milad Rezai (20001121-7510) och Mahdi Azimi (19990805-3631) samt syriern Beshr Alwaked (20000102-0353).

De två afghanerna sitter häktade, misstänkta för flera våldtäkter mot barn men även sexuella övergrepp. Samtidigt har Beshr Alwaked, som också misstänks för våldtäkt mot barn, försatts på fri fot.

De unga männens barnsexhärva uppdagades i höstas när polisen i Ulricehamn fick in uppgifter om att det spreds filmer och bilder av sexuell karaktär på unga flickor från staden på sociala medier.

Snart kallades Milad Rezai in till förhör, för att sedan anhållas och häktas.

— Det är polisen i Ulricehamn som tagit initiativ till att nysta i det här. De har gjort ett jättejobb, säger åklagare Andreas Lennartsson, som leder förundersökningen, till UT.

Till tidningen säger Lennartsson också att en del av brotten ska ha skett i skolmiljö, men UT:s källor inom polis och rättsväsende beskriver utredningen som ”större än så”, vilket antas uppdagas i samband med att åtal väcks.

Enligt åklagare Lennartsson förväntas åtal vara väckt senast den 19 januari.

Uppdatering:

En person som kontaktat Nordfront uppger att bevisningen mot Beshr Alwaked – som också sägs förneka inblandning i brotten – är svagare än bevisen mot de två afghanerna. Att Beshr släppts men inte de andra två talar för att uppgifterna om att bevisningen mot honom är svagare faktiskt stämmer. Nordfront följer fallet och kommer meddela vilka som döms och inte.

Nordfront söker bilder på och information om de tre misstänkta. Vet du mer eller har bilder på någon av dem, kontakta då Nordfront på redaktionen@nordfront.se.

Källa:
Borås TR B 3291-20


  • Publicerad:
    2021-01-11 19:27