VÄSTERBOTTEN. En brottsdömd vänsterjournalist har anlitats av gymnasieskolan i Lycksele för att försöka få eleverna att rösta på regeringspartierna i EU-valet.

Under torsdagen anordnade Lycksele kommuns gymnasieskola Tannbergsskolan en politisk föreläsning som gick ut på att få gymnasieeleverna att rösta på regeringspartierna i EU-valet. Detta genom att utmåla oppositionspartierna som ett hot mot demokratin.

Att det egentligen är myndighetsvänstern som exempelvis Tannbergsskolan och SVT som hotar demokratin genom att tvinga på eleverna regeringens politiskt extrema åsikter mörkades av föreläsaren – en journalist som fick sparken 2011 efter att ha förskingrat 326 000 kronor från sin dåvarande arbetsgivare, Sveriges Radio (SR).

Journalisten heter Vladislav Savic och lönearbetade för Sveriges Radio (SR) i 33 år år, mellan 1978-2011 då han greps av polisen och senare dömdes för grov förskingring.

Numera arbetar Savic för EU-kommissionens propagandaorgan Europe Direct (”Europa Direkt”). Sammanlagt finns omkring 420 kontor utplacerade i EU i syfte att sprida politik propaganda om EU och dess motståndare.

EU:s politiska tvångsföreläsning hade titeln ”Nationalismens framfart – ett hot mot demokratin”. Detta trots att europeisk nationalism idag snarare är en folklig demokratisk rörelse som hotar EU:s odemokratiska framfart.

— Jag kände på en gång att budskapet är väldigt vinklat – att nationalism är ett hot mot demokratin. Man tillåts inte att analysera själv och ta ställning – som om det vore ett faktum, punkt slut. Man får inte chans att höra den andra sidan av myntet. Det finns ju också fördelar med nationalism självklart men det vill de inte berätta, säger 18-åriga gymnasieeleven Alexandra.

Alexandra är en lokal profil i Lycksele och har redan hunnit med att bli Lucia, fått stipendium för folkmusikens bevarande, och vunnit SM-guld för ungdomar i bänkpress och styrkelyft (knäböj, bänkpress och marklyft).

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-05-12 17:45