BROTT. En man har dödats och en man är allvarligt skadad efter en skottlossning i den invandrartäta förorten i nordvästra Stockholm. Skytten uppges ha flytt från platsen på moped eller motorcykel.

Det var vid halv sjutiden under tisdagskvällen som polisen fick in ett larm om att personer, boendes i den mångkulturella förorten Tensta, hade hört något som lät som skottlossning. När polis kom till platsen hittade de en avliden man och en annan person allvarligt skadad. Polisen har identifierat männen, men vill inte uppge om de är kända sedan tidigare.

Gärningsmannen tros ha flytt från platsen på moped eller motorcykel och har ännu inte lyckats gripas. Polisen har hört vittnen på platsen och fått in uppgifter om hur skytten såg ut.

— Det är centralt i Tensta och halv sju på kvällen är det mycket folk ute så det är nog många som såg det här, säger Mikael Pettersson vid polisregion Stockholm.

Polisen spärrade under kvällen av platsen för att genomföra en teknisk undersökning. Även en bensinstation i Lunda har spärrats av för teknisk undersökning. Varför bensinstationen har spärrats av är ännu oklart.

En förundersökning om mord och mordförsök är inledd.

Källa:
Skottlossning i Tensta – en död


  • Publicerad:
    2016-06-28 09:15