BROTT. Under tisdagskvällen skadades en man allvarligt efter en skottlossning i den invandrartäta orten Tensta i nordvästra Stockholm. Enligt uppgifter ska offret ha blivit skjuten i ansiktet.

Det var under tisdagskvällen som någon eller några avlossade flera skott i den mångkulturella orten Tensta i nordvästra Stockholm. En person ska ha blivit allvarligt skadad och enligt uppgifter ska offret ha blivit skjuten i ansiktet. Polisen vill dock inte bekräfta uppgifterna.

— Jag kan säga att skadorna är allvarliga, säger Albin Näverberg, polisens presstalesman.

Polisen rubricerar händelsen i nuläget som mordförsök och tre personer ska ha setts springa från platsen. Ingen har ännu gripits.

— De vill vi gärna ha tag i. Antingen är de vittnen till händelsen eller annars förövare. Vi letar efter dem, säger Näverberg.

Detta är inte första gången i år som orten drabbats av skottlossningar. I juni ska bland annat en person ha skjutits ihjäl och en annan person hittades skottskadad. Även ett flertal stenkastningar mot polis och räddningstjänst ha inträffat på orten.

Uppdatering:

Polisen uppger nu att man hållit förhör med olika personer och att två av dessa nu är anhållna misstänkta för delaktighet i skottlossningen. Enligt vittnesuppgifter ska offret ha skjutits flera gånger och på nära håll.

Polisens utredningsarbete kommer att fortsätta under dagen.

— Det kommer att bli kompletterande förhör med både frihetsberövade och vittnen, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Källa:
Man skottskadad i Tensta
Två gripna efter skottlossningen i Tensta


  • Publicerad:
    2016-12-14 08:30