BROTT. ”Hela Malmö har stoppat in den i dig, du och din syster hade slöja ni tog bort den”, skrev boxaren Omar Abdul-Majid i ett meddelande till en muslimsk flicka efter att ha våldtagit henne. Nu döms han till tre års fängelse.

Omar Abdul-Majid (940603-2574).

Under fredagen kom domen mot boxaren Omar Abdul-Majid (940603-2574) från Landskrona, som tidigare vunnit nordisk juniormästerskap vid två tillfällen (2011, 2012) och dessutom fyra SM-guld, senast 2012. Han döms för två våldtäkter mot en 16-årig flicka, som enligt domen också tycks vara icke-svensk.

Abdul-Majid ska ha tagit kontakt med flickan via Facebook och efter ett visst tjat lyckats träffa henne vid Landskronas tågstation den 29 mars. Enligt flickans berättelse ska hon ha varit avvisande, varpå han brottade ner henne i baksätet.

I domen kan man läsa:

Han frågade sen ”ska du inte ge mig en kyss” och så pussade han henne på kinden. Han tog tag om henne och ville kyssa henne mer. Han tog också henne på baken. Hon backade först men efter ett par kyssar besvarade hon dessa och hoppades att Omar skulle sluta och nöja sig med det. Men Omar sa att han ville att de skulle sätta sig in i bilen för att det var kallt. Omar öppnade en av bakdörrarna, tog tag i hennes nacke och föste in henne i bilen. Inne i bilen fortsatte Omar att kyssa henne och han tog henne också på brösten. Han sa sliskiga saker som ”jag vill knulla dig”. Hon svarade inte. Omar tog sedan fram sin penis och bad henne kyssa den. Hon sa att hon inte ville. Han frågade igen men hon sa nej. Då tog Omar tag i hennes nacke och tryckte henne ner mot sin penis. Hon sa ”Omar släpp mig” och gjorde motstånd, men då tryckte han ännu hårdare. Efter en stund fick han utlösning. Hon låg sedan kvar, helt chockad. Omar tog då tag i hennes hand och förde den till sin penis. Han sa ”snälla gör det igen” och efter en stund fick han utlösning en gång till. Det kom sperma på hennes kläder.

Efter detta ska Abdul-Majid ha lovat att köra hem henne. Istället tog han henne till en parkeringsplats i Billeberga där han tvingade till sig ett oralt samlag.

Abdul-Majid har konsekvent förnekat brott och menar att det var han som motvilligt gick med på hennes sexuella närmanden. Men i hans telefon har polisen säkrat meddelanden som tyder på något annat.

På kvällen efter att Abdul-Majid begått övergreppen skickade han följande meddelande till brottsoffret:

Dagen efter skrev han:

På kvällen berättade flickan om övergreppet för sin familj, som under tingsrättsförhandlingen kunnat vittna om hur nedbruten hon varit efter händelsen. Detta bekräftas även av chattmeddelanden mellan flickan och hennes vänner.

Tingsrätten ger inte heller mycket för Abdul-Majids förklaring att den sexuella kontakten skett på frivillig basis:

Att de sexuella handlingarna skulle ha varit frivilliga från A:s sida motsägs också av vad Omar Abdul-Majid skrivit till A på kvällen om att han var kåt och att hon hade fattat om hon var kille. Hans förklaring om att han skrivit så för att avlasta A skuld framstår som krystad. Det kan också ifrågasättas hur sannolikt det är att en 16-årig flicka skulle ta initiativ till sexuellt umgänge i en bil på en allmän parkeringsplats med en 24-årig man som hon endast känt i sex dagar.

Man tror inte heller att flickan felaktigt anklagat Abdul-Majid för övergrepp för att dölja en frivillig sexuell kontakt för sin muslimska familj, då denna enligt tingsrätten framstår som sekulär.

”Det är enligt tingsrättens bedömning uppenbart att Omar Abdul-Majid insett att [flickan] inte deltog frivilligt. Han ska därför dömas till ansvar för våldtäkt. Det som skedde i bilen i Landskrona respektive i Billeberga måste bedömas som två separata och avslutade gärningar och därmed som två våldtäktsbrott”, skriver Lunds tingsrätt.

Omar Abdul-Majid är tidigare dömd för olovlig körning samt förgripelse mot tjänsteman. Det senare då han 2016 spottade biljettkontrollanter i ansiktet när dessa försökte avvisa honom från en tågresa han inte betalt för och där han dessutom upprädde hotfullt.

För de två våldtäkterna döms han nu till 3 års fängelse och åläggs att betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

Källor:
Lunds tingsrätt: Dom, mål nr: B 1680-19
Omar Abdul-Majid (Wikipedia)


  • Publicerad:
    2019-05-31 14:11