MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfront-skribenten Johanna Hagberg har intervjuat Bitte Sjögren inför helgens demonstration. Tidigare har Bitte Sjögren demonstrerat med Socialdemokraterna, i år blir det med Nordiska motståndsrörelsen.

DSC_3387

Bitte Sjögren när hon medverkade i Radio Nordfront.

Då vi närmar oss första maj med stormsteg har Nordfront intervjuat Bitte Sjögren, som tidigare varit engagerad i Socialdemokraterna och gått i partiets demonstrationståg under första maj, men som sedan ett och ett halvt år tillbaka valt att engagera sig i Nordiska motståndsrörelsen och i år kommer att demonstrera med nationalsocialisterna.

Hej Bitte! Du kan väl lite kortfattat försöka att berätta om vem du är och lite om din bakgrund?

Hej. Jag heter Bitte Sjögren, är 48 år gammal, bosatt på bruksorten Grängesberg i Ludvika kommun där jag levt hela mitt liv. Jag arbetar som svetsare och jag är även engagerad i Nordiska motståndsrörelsen sedan ett och ett halvt år tillbaka. Det som kanske sticker ut lite hos mig som person är att jag tidigare varit engagerad fackligt och även varit med i Socialdemokraterna, som jag övergav för att gå med i Nordiska motståndsrörelsen.

Hur länge var du med i Socialdemokraterna och vad var det med partiet som lockade så att du ville gå med?

Jag är dålig på årtal men minst 10-15 år var jag med i partiet. Ska jag vara ärlig så var det inte så jättmycket politiken utan det var att jag genom mitt arbete som jag hade då blev fackligt ombud och skyddsombud för Kommunal och därmed kom ett medlemskap i partiet rent naturligt. Även i S-kvinnorna. Det var i princip så det gick till. Sen är Grängesberg även en väldigt röd ort där de flesta röstar på Socialdemokraterna. Men en viktig punkt var också deras arbetspolitik, som jag då ansåg värnade om den svenska arbetaren.

Vad var det med politiken som du då ansåg gynnade den svenska arbetaren och anser du att de står för samma sak idag? Om inte, varför då?

Jag ansåg då att exempelvis höjda skatter var bra, då de gick till något bra och vettigt. Som till vården, skola, omsorg och så vidare. Nu använder man exempelvis skattebetalarnas pengar till att bekosta den enorma massinvandring som råder i landet idag. Detta är något som jag givetvis inte stödjer.

Du lämnade sedan partiet och ansökte till Nordiska motståndsrörelsen. Kan du berätta lite hur den proceduren gick till? Varför lämnade du Socialdemokraterna?

Jag har först och främst alltid varit kritisk till massinvandring. Jag har aldrig förstått de som påstår att Sverige ”behöver invandringen” och ”invandrare behövs på den svenska arbetsmarknaden”. Jag ser den som ett hot mot vårt folk, både etniskt och kulturellt.

Med åren kände jag sakta men säkert att Socialdemokraterna övergav det som de tidigare stått för. Exempelvis så har de mer och mer börjat glida åt höger och de struntar helt i arbetarklassen. Sen att de även började privatisera företag, de som inte ska vara för sånt. De sålde bland annat ut Televerket som sedan kom att bli dagens Telia. Jag började få nog och sakta försvann mitt intresse och engagemang för partiet.

Du sökte sedan till Nordiska motståndsrörelsen? Hur kommer det sig?

Jag läste faktiskt på Nordfront, eller Patriot.nu som det då hette, flera år innan jag bestämde mig för att ansöka. Jag studerade och analyserade det jag hade läst och efter många års självrannsakan och många timmar av funderingar beslutade jag mig för att ansöka. Jag kände helt enkelt att organisationen var det rätta för mig och att jag höll med om det som jag läst på hemsidan under alla år. Jag mötte upp personer ur Motståndsrörelsen som är bosatta i Dalarna, hade ett möte med dem och sedan gick jag med.

Jag bestämde mig rätt tidigt för att bli offentlig med vem jag är och med mitt medlemskap efter att några av organisationens kvinnliga medlemmar hängdes ut i media. Jag kände att det var helt befängt att man skulle smutskastas och hängas ut för att man har åsikter som anses vara kontroversiella. Och att man gjorde detta i syftet att få dessa uthängda kvinnor att skämmas för sina åsikter. Så vill jag inte ha det och kände därmed att jag själv ville och kunde bli offentlig med mina åsikter. När jag sedan blev offentlig fick jag ett brev där det stod att jag hade blivit utesluten ur Socialdemokraterna på grund av mitt samröre med Motståndsrörelsen. Detta är dock inget som jag ligger sömnlös över.

Nu närmar vi ju oss första maj som utnämnts till ”arbetarnas dag”. Har du själv deltagit i ett första maj-tåg?

Ja det har jag gjort. För Socialdemokraterna. Jag var fanbärare i flera år. Även detta år ska jag gå med i tåget men denna gång blir det som nationalsocialist och som medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Det ska bli kul!

Vad tror du att dina forna partikollegor i Socialdemokraterna tycker om det?

Hehe ja du… Antingen så bryr de sig inte, eller så är de väl negativt inställda till mig. Ingen aning faktiskt.

Tror du att det finns personer som röstar socialdemokratiskt eller som är engagerade i Socialdemokraterna som innerst inne är nationalsocialister?

Jo men det tror jag. Jag vet själv att folk var kritiska till bland annat massinvandringen när jag var engagerad i partiet men det var inget man talade om öppet. Kritiken framfördes bakom lykta dörrar så att säga. Jag tror dock att det är så ”vanligt” och ”naturligt” att folk röstar rött idag bara för att. Men ju mer vi växer och ju mer vi syns och hörs så tror jag att socialdemokratiska personer kommer att söka sig till oss.

Du sa att du kommer att delta på organisationens första maj-demonstration. En dag som folk säger att vi ”kapat” och att det är ”arbetarens dag”. Vad anser du om det och varför anser du att det är viktigt att folk kommer och ställer sig i våra led under första maj?

Vår politik i Nordiska motståndsrörelsen gynnar den svenska arbetaren mer än de vad etablerade partiernas politik gör. Bland annat skulle vi utradera den enorma arbetslöshet som råder i Sverige idag och bostadsbristen skulle lösas.

Har du några sista ord du vill säga innan vi avrundar denna intervju?

Vi ses på första maj!

Vi tackar Bitte Sjögren för hennes medverkan och hoppas på att fler gör som Bitte och går med i Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg på söndag!


  • Publicerad:
    2016-04-28 23:40