MEDIA Vänsterjournalisten Jenny Nordlander har mitt under den pågående matkrisen osolidariskt snattat mat på ICA.

Jenny Nordlander (850526-4922) är redaktionschef på bolaget Filt som bland annat producerar flera program till Sveriges Radio. Innan dess var hon redaktör och programledare på Kulturnyheterna på SVT och hon var mellan 2015 och 2018 chefredaktör för Nöjesguiden. Hon har även arbetat för bland annat Aftonbladet, Dagens Nyheter och RFSU.

Sedan förra månaden kan Nordlander också titulera sig som snattare då hon den 18 mars blev påkommen med att stjäla matvaror på Ica Kvantum på Södermalm. I strafföreläggandet som Nordlander accepterat står följande att läsa om brottet:

Du har olovligen tagit varor till ett sammanlagt värde av 381 kronor som tillhörde Matmarknaden Södermalm Ab. Det hände den 18 mars 2023 på Ica Kvantum Södermalm, Magnus Ladulåsgatan 40 B, Stockholm, Stockholms stad. Tillgreppet innebar skada. Du begick gärningen med uppsåt att stjäla.

AM 40179-23, Västerorts åklagarkammare i Stockholm

Stöld kan som mest ge två års fängelse i Sverige men då Nordlanders brott bedömdes som ringa stöld fick hon bara böter denna gången. Eftersom Nordlander har en årsinkomst på 548 000 kr fick hon dock relativt höga böter för sitt brott och tvingas nu betala 21 600 kr istället för de 381 kr hon hade fått betala om hon hade köpt maten istället för att stjäla den.

Svenskfientlig journalist

Under Nordlanders ledning twittrade Nöjesguiden 2015 ut en arbetsannons där de uttryckligen skrev att ”vita män undanbedes”. Efter omfattande kritik och att tweeten uppmärksammats av Nordfront tog Nöjesguiden bort inlägget från Twitter.

Idag stoltserar Nordlander på Twitter med sitt gamla anti-vita uttalande.

Nordlander har också två barn ihop med halvafrikanen Adam Tensta som bland annat beskrivit Sverigedemokraterna som ”nazister” och saboterade en TV4-sändning för att en ung svensk kvinna hade medverkat i TV4 och i ett annat sammanhang hade sagt att ”negrer oftast är väldigt fina människor”. Upprörda invandrare våldtäktshotade då svenskan, men Tensta tyckte att det viktiga i sammanhanget var att kvinnan inte skulle få jobba för TV4 då han hade blivit kränkt av hennes ordval.

Trots att Nordlander och Tensta har fått barn 2017 och 2020 har Tensta varit skriven på en annan lägenhet sedan 2017.

— Förmodligen är han skenskriven där för att han olagligen ska kunna hyra ut den andra lägenheten i andra hand medan han egentligen bor med Nordlander i hennes femrummare på Tantogatan, säger en uppgiftslämnare till Nordfront.

Nordlanders lägenhets marknadsvärde är runt 10 miljoner kr. Trots det känner hon sig alltså tvungen att snatta mat i slutet av månaden.