DISKRIMINERING. Kvoteringshysterin tar sig alltmer svenskfientliga och manshatande uttryck.

Foto: Twitter.

Foto: Twitter.

I Sverige klagar ofta invandrare, kvinnor och andra grupper över att de blir diskriminerade trots att de ofta kan kvoteras in och få jobb som andra är mer kvalificerade för. Nu verkar det ha gått så långt att arbetsgivare öppet kan välja att inte anställa några vita män trots att det finns vita män som är kvalificerade för jobbet, vita män blir alltså bara på grund av sitt kön och sin ras helt förbjudna från att söka vissa jobb.

Det är gratistidningen Nöjesguiden som skriver om musik, film, dataspel och andra moderna nöjen och distribueras i svenska storstäder som i en annons uttryckligen skriver att ”vita män undanbedes”. Tidningen ska anställa en ny film- och musikrecensent och de insisterar på att personen ska vara kvinna eller icke-vit.


På Nöjesguidens hemsida uttrycker man sig mer försiktigt och skriver att ”alla är självklart välkomna med en ansökan” men tillägger att man strävar efter ”mångfald och en bred representation” och att vita män är överrepresenterade, vilket rimligtvis innebär att de med största sannolikhet kommer att vägra att ge jobbet till en vit man.


  • Publicerad:
    2015-11-19 00:55