LJUNGBY. Sjuttonåriga Mattias Borg har varit försvunnen sedan den 5 december. Idag har polisens likhundar markerat vid ett område i ån Lagan. 

Mattias, 17 år, är fortfarande försvunnen. Foto: Polisen.

Sjuttonåriga Mattias Borg är fortfarande försvunnen. Han försvann natten mot den 5 december, då han lämnade en fest i Hjortsberg i Ljungby. Senare under natten syntes Borg gå runt i ett bostadsområde och knacka på hos flera hushåll.

Veckan efter försvinnandet upprättade polisen en anmälan om människorov. Detta på grund av ett tips som polisen fick in.

Idag har polisen haft med sig likhundar för att söka över ån Lagan. Sökinsatsen skedde från båt, och två olika likhundar fick ta var sin tur i båten. Båda två visade intresse för samma område av ån. Därför kommer polisen nu låta dykare söka i det markerade området.

— Vår målsättning är att det kommer bli inom 2-3 dagar. I första hand kommer vi försöka få ned polisens dykare från Stockholm, säger Hans Sjöberg, kommunpolis Ljungby, till Aftonbladet.

Sjöberg säger att polisens hundar har markerat i det området tidigare under sökandet, och att dagens sökande från båt var en komplettering. Polisen hade tidigare kontaktat Statkraft för att minska flödet i Lagan. På så vis har det blivit enklare för hundarna att känna dofter genom vattnet.


  • Publicerad:
    2021-01-14 22:10