INRIKES. Sakariye Ali Ahmed har gripits misstänkt för mordet på polisen Andreas Danman.

Sakariye Ali Ahmed pekas ut som den misstänkte polismördaren. Foto: Polisen.

En 17-åring har gripits då han är misstänkt för dödsskjutningen av polisen Andreas Danman i Biskopsgården i Göteborg under onsdagskvällen. Vid 14-tiden på fredagseftermiddagen greps den unge mannen, som enligt bilder publicerade i tidningen Expressen sannolikt har sitt ursprung i Afrika av hudens kulör att döma.

Uppdatering: Den gripne unge mannen har av Samnytt pekats ut som Sakariye Ali Ahmed, som mycket riktigt visar sig vara en afrikan.

Den unge mannen beskrivs som kopplad till kriminella miljöer i området. Polisen fortsätter nu utreda dödsskjutningen med hjälp av övervakningsfilmer och vilken annan bevisning man nu lyckas hitta.

Olika teorier har lanserats om vad som ligger bakom dödsskjutningen. Enligt den skamfilade polischefen Erik Nord kan det hela vara en slumpmässig skjutning då polismannen ska ha hamnat i skottlinjen när en kriminell grupp skulle slå till mot en annan, något han själv dock erkänt är ren spekulation.

Enligt en källa till Expressen kan Danman ha varit måltavlan för skjutningen, en teori som utreds av polisen. Källan uppger att gärningsmannen siktat rakt på polisen och att det inte verkar ha varit ett misstag.

Samtidigt har det på Twitter diskuterats kring vilket straff den misstänkte skytten kan få om han döms. Det ser dock inte ut att bli något hårdare straff vid en fällande dom, då personen i fråga bara är 17 år.


  • Publicerad:
    2021-07-02 22:35