BROTT Teknisk bevisning binder Zakariye Ali Ahmed till dödsskjutningen av Andreas Danman.

Efter att polismannen Andreas Danman skjutit till döds genomfördes en omfattande utredning. Bara några hundra meter från brottsplatsen hittades det som med mycket stor sannolikhet är mordvapnet tillsammans med kläder som har både krutrester och Sakariye Ali Ahmeds DNA på sig.

Krutrester hittades även på skor som fanns i bostaden. Dessutom har man kommit fram till att träningsbyxor med krutrester och DNA varit i direktkontakt med Ali Ahmeds jeans, något som pekar på att han haft dessa över jeansen.

Bild: Polisen

Nedan följer en sammanfattning av de DNA-spår från den åtalade somaliern som finns på de kläder man fann i anslutning till vapnet.

Bild: Polisen

Av dessa hade samtliga förutom munskyddet spår av samma sorts krutrester man funnit då man undersökt tomhylsorna som lämnats kvar på brottsplatsen.

Bild: Polisen

Kort summering av iakttagelser och överblick vid fyndplatsen.

Bild: Polisen

Man har även gått igenom material från övervakningskameror i området för att kartlägga Sakariye Ali Ahmeds rörelser under dagen. Där framkommer att han tidigare rört sig till Vårväderstorget, där en grupp bestående av bland andra de män Ali Ahmed nu åtalas för mordförsök på befann sig.