BROTT I förhör med polisen nekar den mordmisstänkte somaliern till inblandning i det mord och de mordförsök han nu åtalas för. Han säger sig ha varit hemma och med vänner.

I förhör med polisen nekar Sakariye Ali Ahmed till att ha begått de brott han nu åtalas för, vilka är mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Han säger sig ha varit hemma fram till 17-18-tiden på eftermiddagen, för att sedan spendera en timme med sin flickvän.

Efter detta säger han sig ha umgåtts med vänner i Frölunda under kvällen, fram till dess att han kom tillbaka till den bostad där han bor med syskon och sin mor.

Dessa vänner verkar han dock inte känna till efternamn på, utan bara att de heter ”Ahmed” och ”Viktor”. Skjuts hem fick han enligt sig själv av ”Viktors” bror ”Daniel”. Telefonnummret till Ahmed har han enligt sig själv memorerat, men det vägrar han lämna ut. Inte heller efternamn eller telefonnummer till flickvännen kan han ge polisen.

Värt att notera är att ”Daniels” bror ”Viktor” i nästa förhör verkar heta ”Christoffer”.

Fastnar på övervakningsbilder hela dagen

Historien om att han skulle ha befunnit sig hemma fram till sen eftermiddag stämmer enligt polisutredningen inte. Sakariye Ali Ahmed fastnar på bild när han rör sig på platser som är kameraövervakade, från 12-tiden ända till 22-tiden på olika platser i Biskopsgården. Även vittnen har bekräftat att det är honom de träffat vid ett antal av dessa tillfällen.

Enligt polisen skulle han befinna sig vid brottsplatsen strax före dess att skottlossningen ägde rum, om han fortsatte röra sig i samma riktning med samma hastighet.

Påstått kortköp stämmer heller inte

Sakariye Ali Ahmed påstår i förhör att han och flickvännen ska ha varit och handlat, och att de då ska ha använt hans systers betalkort. Detta är något som kontrollerades i efterhand och inte visade sig stämma.

Detta förklarar Ali Ahmed med att hon måste ha betalat med sitt eget kort.

När den misstänkte får förklarat för sig att man gjort DNA-fynd på kläder som hittats tillsammans med vapnet säger han sig heller inte förstå hur det kan komma sig.

I takt med att bevis läggs fram som pekar på att hans berättelse om dagen inte stämmer blir Sakariye Ali Ahmed mer tystlåten under förhören och vägrar kommentera allt oftare. Inte heller nyheten att krutrester hittats på de kläder som hans DNA tidigare hittats på vill han kommentera.

Inte heller hittar man honom på övervakningsfilmer från Frölunda, dit han säger sig ha åkt buss med ”Ahmed”.