UTRIKES. Sheffields nytillträdde borgmästare, den 28-årige somaliske migranten, muslimen och miljöpartisten Magid Magid, har beslutat att förbjuda president Donald Trump att besöka staden.

Sheffields borgmästare Magid Magid (Foto: Chris Saunders)

Den brittiska staden Sheffields nytillträdde borgmästare, den 28-årige somaliske migranten, muslimen och miljöpartisten Magid Magid, har fått mycket kritik efter att han beslutat förbjuda USA:s president att besöka staden och utlysa en solidaritetsdag med alla illegala migranter som tar sig in i USA från Mexiko.

En bild sprids nu flitigt i sociala medier där Magid sitter på huk iklädd mexikansk sombrero och t-shirt med texten ”Donald Trump is a wasteman”.

Bakgrunden till Magids jippo är att Trump ska besöka England den 13 juli för att träffa drottning Elizabeth II. Något besök i Sheffield finns inte inplanerat, men Magid har ändå använt sitt ämbete för att protestera genom att förbjuda Trump att sätta sin fot i staden.

Som borgmästare har Magid inga sådana befogenheter. Inte heller har han mandat att utlysa några officiella dagar.

Som muslim är Magid också upprörd över Trumps terrorismförebyggande inreseförbud från vissa länder där islam är dominerande religion, ett beslut som dock prövats och godkänts av USA:s högsta domstol.

Magid anser att premiärminister Theresa May bör följa hans exempel och bannlysa Trump från att resa in i England överhuvudtaget. Han tycker också att drottningen borde vägra skaka hand med den amerikanske presidenten.

Den uppkomna situationen visar hur långt mångkulturen med dess värderingar har lyckats tränga in i det brittiska samhället.

Källa:
Britain’s coolest mayor calls Trump a ‘wasteman’ and bans him from Sheffield


  • Publicerad:
    2018-07-07 15:45