INRIKES Socialdemokraternas ekonomichef Magdalena Agrell tvingas avgå efter ett avslöjande om att hon försökte kringgå lagar om anonyma partibidrag. Men hon är inte den enda bland riksdagspartiernas ekonomichefer som försöker göra samma sak.

Det är efter ett avslöjande av TV4:s Kalla Fakta om att Magdalena Agrell, som är ekonomichef för Socialdemokraterna, försökte kringgå regler om partibidrag när en förment förmögen person ville göra en större anonym donation än vad som är tillåtet.

— Om du skulle kunna gå via en annan person, det är ju det jag tänker mig, som skulle kunna vara någon bulvan, säger Agrell i klippet där hon avslöjas.

Agrell har nu omedelbart tagits ur tjänst, vilket meddelades av statsminister Magdalena Andersson (S).

— Den som sagt så här på partikansliet är inte längre i tjänst. Vi har agerat omedelbart på detta, säger Magdalena Andersson (S) till TV4.

Agrells namn ska också ha plockats bort från partiets hemsida.

Socialdemokraterna var dock inte det enda parti som försökte kringgå reglerna om anonyma donationer. Enligt Kalla Faktas granskning nappade även representanter från Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna på idén om att ta emot uppemot en halv miljon kronor anonymt, trots att alla partibidrag över 24 150 kronor måste redovisas.