INRIKES. En socialdemokratisk kvinna som vill förbjuda Nordiska motståndsrörelsen får inte alls medhåll från SD-väljare på Facebook.

Skärmdump från Facebook.

Socialdemokraten Sara Heikkinen Breitholtz vill stoppa Nordiska motståndsrörelsen. Framförallt från att ställa upp i kommunvalet i Kungälv.

Heikkinen Breitholtz säger i en Facebook-video att organisationen bedriver en ”hatfull kampanj” som borde stoppas av både polisen och kommunen. Hon menar också att normaliseringen av Sverigedemokraterna gjort ”NMR” till ett vanligt parti, samt uttrycker missnöje över att ”vi har offrat vår yttrandefrihet för att rädda nazistiska motståndsrörelsens [sic!] missnöjda män”.

Hennes ilskna video kommer efter att polisen för en gångs skull valt att följa lagen och givit Motståndsrörelsen tillstånd till tre fasta platser där valarbete kommer att ske mellan klockan 10:00 och 19:00 varje dag.

Heikkinen Breitholtz får på sin Facebook-sida en avhyvling av en man som säger sig rösta på Kristdemokraterna men som tycker att hennes förbudsiver är ”så långt ifrån demokrati man kan komma” och att ett förbud är ”det dummaste jag hört”. Kommentaren har i skrivande stund 309 positiva reaktioner och inga negativa, vilket gör den betydligt mer omtyckt än Heikkinen Breitholtz yttrandefrihetsfientliga ursprungsinlägg.

När videon dessutom delas av en medlem i den 180 000 man starka SD-vänliga Facebook-gruppen ”Stå Upp För Sverige” får den massiv kritik.

”Hur kan man sitta och prata om yttrandefrihet i ena sekunden men i andra så ska vissa som hon inte tycker om ska inte få yttra sig? det är diktatur inte demokrati” menar till exempel en kvinna.

”Självklart ska alla partier få komma till tals. Den som ogillar deras budskap har ju alla möjligheter att utmana dem på en offentlig debatt, så allmänheten får klara besked vad de går för. Risken är förstås att uppstickaren går segrande ur meningsutbytet, varför rasiststämpel och censur är en vanlig åtgärd” skriver en man.

”Hellre främlingsfientlig än Sverigefientlig” konstaterar en annan, vars kommentar fått många gillamarkeringar.

I ”Stå Upp För Sverige” hölls tidigare i år en omröstning om vilket parti medlemmarna skulle rösta på ifall SD var förbjudet. Nordiska motståndsrörelsen låg då på andra plats, strax efter Moderaterna. Partiet togs dock snabbt bort från undersökningen av en moderator.

Källor:
Stå Upp För Sverige
Sara Heikkinen Breitholtz Facebook


  • Publicerad:
    2018-08-15 19:05