HOMOLOBBYN. Bruce Springsteen har ställt in en konsert i protest mot en ny lag som han menar är diskriminerande mot HBTQ-personer.

Springsteen

Den amerikanske artisten Bruce Springsteen har ställt in en konsert som han skulle hålla i Greensboro i delstaten North Carolina. Detta som en protest mot delstatens nya lag, som Springsteen menar är diskriminerande mot så kallade HBTQ-personer.

På sin hemsida skriver Springsteen: ”Vissa saker är mer viktiga än en rockkonsert och kampen mot fördomar och intolerans, vilket sker medan jag skriver detta, är en av dem”.

Den ”diskriminerande” lagen som Springsteen protesterar emot handlar om att transpersoner inte får använda andra toaletter än de som är till för personer av könet som de har fötts med, och inte det könet man väljer att identifiera sig med. Detta är något som naturligtvis har upprört homolobbyn.

Jenner

Den nya lagen antogs med North Carolinas guvernör Pat McCrory i spetsen. Enligt CNN ska de demokratiska representanterna ha stormat ut ur lokalen i protest då lagen klubbades igenom.

Den tidigare friidrottaren Willian Bruce Jenner, som nyligen genomgått ett könsbyte och som numera går under namnet Caitlyn Marie Jenner och som omtalar sig själv som en asexuell transkvinna, har inte helt oväntat gett sitt stöd till Springsteens protest.

Även Springsteens bandkollega, Stevie Van Zandt, har via Twitter gett sitt stöd till att konserten blev inställd med texten: ”Proud to be in the E Street Band”.

Källa:
Springsteen avlyser konsert i protest mot toalett-lov


  • Publicerad:
    2016-04-09 11:10