Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Homoparad mötte motstånd i Moskva

Av Redaktionen, 2015-05-31
redaktionen@nordfront.se

RYSSLAND. Homoaktivister mötte folkligt motstånd när de försökte genomföra en olaglig parad i centrala Moskva igår.

729x-1-460x252

Homolobbyn hade för tionde året i rad ansökt om att hålla paraden Moskva Pride i centrala Moskva, men även detta år blev ansökan mött med avslag. Ryssland antog 2013 en lag som förbjuder homosexuell propaganda riktad mot barn och motstånd mot homolobbyn har generellt ett brett stöd hos det ryska folket. Det var ordföranden i Moskva som tog beslut om att tacka nej till homoparaden.

Trots att ansökan blev avslagen samlades homoaktivister vid Tverskayagatan i centrala Moskva, med avsikten att genomföra paraden. Förutom homoaktivisterna hade också polis och motdemonstranter, bestående av nationalister och ortodoxa ryssar, samlats på platsen.

LGBT-rally-in-Moscow-1-460x254

Homoaktivister innan bråket.

Då homoaktivister provocerande försökte köra iväg på en fyrhjuling med en homoflagga och en rökgranat, ska motdemonstranterna ha ryckt in och handgemäng uppstått. Många homoaktivister och några motdemonstranter ska ha gripits efter bråket.

Homoaktivist bärs bort av rysk polis.

Homoaktivist bärs bort av rysk polis.

En av motdemonstranterna, Elena Kakharyova, sa att hon var emot fenomenet och den ”utveckling” man kan se framför allt i västra Europa, och att hon inte önskar att liknande ska få fotfäste i hennes land.

— Jag är emot detta fenomen som tvingas på oss, jag är emot otraditionella värderingar, för att uttrycka det milt. Eller för att säga det på ryska: Jag är emot sodomi och pederasti!

Se film och bilder nedanför:

Homoaktivister har blivit pepparspayade.

Homoaktivister har blivit pepparspayade.

Bråk.

Bråk.

Homoaktivist.

Homoaktivist.

Artikeln är ursprungligen publicerad på Nordfront.net.


  • Publicerad:
    2015-05-31 17:50