INRIKES. På lördagsmorgonen åkte en cyklist in i en stålvajer som någon hade spänt upp på ett motionsspår i Linköpingsområdet.

Vid 09-tiden på lördagsmorgonen cyklade en man i 55-årsåldern in i en tunn stålvajer som spänts upp över spåret i friluftsområdet mellan Tinnerö eklandskap och Vidingsjö motionscentrum i Linköping.

Enligt polisanmälan ska mannen ha slungats över styret och blivit mörbultad. Han ska dock under omständigheterna klarat sig bra, trots att han flög 5–6 meter rakt över styret på sin cykel.

Stålvajern hade spänts upp så att den var i midjehöjd på en vuxen person. Händelsen rubriceras som grov misshandel, men det finns i nuläget ingen misstänkt.

— Vi vill väldigt gärna komma i kontakt med eventuella vittnen eller andra som har uppgifter att lämna om det här, det kan vara jättefarligt om man råkar ut för något sånt här, särskilt om man kommer i full fart på banan, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Cykelspåret där vajern hittades används även frekvent av både barn och ungdomar.

— Det är någon vettvilling som inte har alla hästar i hagen som har slagit till, säger Niklas Lindbergh, ordförande i mountainbikeklubben Mera Lera MTB och fortsätter:

— Vajern var uppspänd i hals- eller huvudhöjd för ett barn. Så det här hade kunnat gå riktigt illa.

Lindbergh går nu ut och varnar andra motionärer och cyklister. Han säger vidare att säkerhetsåtgärder vid banan kommer att vidtas.

Källa:
Cyklist skadad av uppsatt stålvajer


  • Publicerad:
    2018-05-21 18:45