INRIKES I helgen avslöjades att en illegal invandrare har haft tillträde till statsministerns bostad som städare. Nu misstänks kvinnan för brott.

Det var i lördags som det avslöjades att en illegal invandrare, en kvinna från Nicaragua, hade utlöst ett inbrottslarm i statsministerns bostad när hon skulle städa där.

När polisen anlände till platsen uppdagades att kvinnan inte hade rätt att vistas i landet.

Städerskan har förts till ett av Migrationsverkets förvar, och nu misstänks hon för brott mot utlänningslagen. Dels för att uppehålla sig inom landet utan tillstånd, och dels för att ha haft anställning i Sverige utan tillstånd.

Även städfirman misstänks för brott mot utlänningslagen. I det fallet för att ha anställt en person som inte har rätt att vistas i landet och som inte har arbetstillstånd.

Städerskan erkänner: "Var inne i bostaden"

Sedan fadäsen avslöjades har kritik riktats mot Säpo för att man inte har kontrollerat vem som har vistats i statsministerns hem, men också mot Magdalena Andersson själv, som inte tycks bry sig om att anställa svartjobbare från utlandet.

Städfirman hävdade att invandrarkvinnan aldrig skulle följa med in i huset, men i en intervju med Expressen säger hon att hon visst skulle städa i huset och att hon har gjort det tidigare.

Hon kände dock inte till att det var Anderssons bostad.

— Jag visste att det var någon viktig [som bodde där] men inte någon av så hög rang. Det är ett hus som inte har någon säkerhet, det är inte övervakat. Visst det finns kameror inne men det är ett enkelt, vanligt hus. Ingen kan tänka sig att det bor en statsminister där. Aldrig, säger hon och tillägger:

— Det finns ingen kontroll. Det enda är larmet. Det är en vanlig villa. Det finns inga vakter eller poliser som övervakar huset.