SATIR. Ingen av Nordfronts läsare har väl kunnat missa helgens polisiära våldsorgie på motståndsmän i Stockholm.

Frågan vi alla ställer oss är hur kan sånt här ske i vårt kära fosterland år 2016? Nordfronts satirgrupp har dykt ner i några av de möjliga bakomliggande faktorerna. En av förklaringarna kan nog finnas i rikspolischefen Dan Eliassons forna karriär som punkmusiker. Vi minns väl alla hans hit ”Knulla i Bangkok”? När vi förenar denna stjärnkompetens med regimtrogna poliser och en ”handlingskraftig” statsminister som Stefan Löfven kanske vi finner någon slags förklaring för helgens sanslösa missbruk av våld från polisen.

Veckans-satir-2016-01-26

Klicka för större

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-01-26 23:15