Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sveriges nya rikspolischef är själv en dömd brottsling

Av Redaktionen, 2015-01-11
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Dan Eliasson, Sveriges nya rikspolischef, är själv dömd för två fall av skadegörelse till 60 dagsböter.

dan_eli

Dan Eliasson, 54, har tidigare varit chef för Migrationsverket och Försäkringskassan. Som en lojal regimanhängare har han nu utsetts till rikspolischef och i samband med det för första gången talat ut öppet om ”ungdomssynder” som tidigare varit okända.

Det var när Eliasson var 17 år som han bland annat krossade en fönsterruta hos en företagare som han ogillade. För det brottet och ett annat fall av skadegörelse kom han att dömas till 60 dagsböter.

— Vi var några kompisar som var ute en kväll, hade festat, och konstaterade att en affärsinnehavare som vi inte tyckte var bra … Vi slog sönder en fönsterruta för honom. Och det var någon som såg det och då ringde polisen på måndag morgon hem till mina föräldrar och så fick man åka in och rodna och betala för den där rutan och sen dömdes jag för skadegörelse, berättar Eliasson för Expressen.

Eliasson erkänner att motivet till brottet var politiskt då han själv verkar ha varit en vänsterextremist i sin ungdom och umgåtts med andra vänsterextremister.

— Ja … vi var väldigt vänster på den tiden och han var väl stans kapitalist … den rikaste, erkänner Eliasson och fortsätter sedan:

— Det finns bättre sätt att påverka samhällsutvecklingen än att slå sönder en affärsinnehavares fönsterruta.

Förutom att han är en dömd brottsling erkänner Eliasson vidare att han ”festat på rejält” men numera är en ”normalkonsument” av alkohol. Eliasson förnekar däremot att han ska ha använt narkotika, trots att han både var en våldsam vänsterextremist och punkare i sin ungdom.

Nordfront har tidigare skrivit om att Eliasson under 70-talet spelade i punkbandet Bad Boo Band som 1979 släppte låten ”Knulla i Bangkok”. I den obskyra låten menar man bland annat att en svensk kvinna är ”en discofitta utan hjärna”. Hade låten istället uttalat sig nedsättande om thailändskor så hade Eliasson kanske även varit dömd för hets mot folkgrupp.

I mer modern tid har Eliasson på Twitter bland annat skrivit att Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson får honom att kräkas, något som borde underminera trovärdigheten i framtida satsningar mot ”näthat” från polismyndighetens sida.

Källa:
Dan Eliasson: ”Vi slog sönder en fönsterruta”


  • Publicerad:
    2015-01-11 19:45