Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Stockholmspolisen tvärvänder i bedrägerifrågan – anställer 40 nya utredare

Av Redaktionen, 2019-03-08
redaktionen@nordfront.se

POLISEN. I början av året meddelade Stockholmspolisen att man tillfälligt förlänger avkriminaliseringen av mindre bedrägerier som infördes under 2018 på grund av resursbrist. Men nu tvärvänder man och aviserar att man anställt 40 nya utredare som ska ta tag i det ökande antalet bedrägeribrott som anmäls.

Det var i december som Nordfront skrev om hur Stockholmspolisen sedan oktober haft en policy om att ignorera så kallade mindre bedrägerier, med andra ord brott där människor blivit av med summor lägre än 5 000 kronor.

Den tillfälliga avkriminaliseringen av mindre bedrägerier skulle egentlige ta slut vid årsskiftet, men i januari såg den ut att förlängas.

Nu skriver Stockholmspolisen dock i ett pressmeddelande att beslutet om att ignorera mindre bedrägerier upphörde den 23 januari. Vidare meddelar man att 40 nya utredare har rekryteras till bedrägerisektionen i Stockholm, som numera dagligen tar emot 100-150 nya ärenden.

— Vi hade för få resurser under 2018 men nu gör vi en ordentlig satsning och är tillbaka på en nivå som gör att vi bättre kan hantera inkommande bedrägerianmälningar och våra pågående utredningar, säger Jessika Nilsson som är chef på sektionen för utredning av bedrägerier.

— Tillvägagångssätten när det gäller bedrägerier utvecklas snabbt och det gäller att vi ligger i framkant för att förutse nya brottsliga trender. Vi har också infört egenkontroll vilket betyder att vi regelbundet tar stickprov på nedlagda förundersökningar så att vi ser att vi har gjort en korrekt bedömning, fortsätter hon.

Källa:
Fyrtio nya medarbetare till bedrägerisektionen i Stockholm


  • Publicerad:
    2019-03-08 08:00