DALARNA. När Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater besökte flera städer i Dalarna igår blev det stökigt.

 

I Borlänge fick 22 motdemonstranter som inte kunde sköta sig omhändertas igår när Jimmie Åkesson besökte staden. Åkesson ska ha besökt Kupolen i Borlänge och där skanderade motdemonstranterna ”inga rasister på våra gator”.

Som vanligt var den vänsterpartistiska antirasisten Daniel Riazat på plats vid SD-mötet i Borlänge och lyckades bli ”kränkt”.

— Det var 6–7 nazister här och en av dem ”heilade” tre gånger mot mig och jag såg att han bar kniv också. Jag känner mig kränkt dagligen av nazister och SD. Jag lovar att polisen såg det här utan att ingripa och när jag ville upprätta en anmälan på plats hänvisade de till att jag skulle göra det på stationen. Jag är jävligt besviken på polisens agerande, säger Riazat.

Demonstranter och motdemonstranter i Borlänge. Foto: Nordfront.

Demonstranter och motdemonstranter i Borlänge. Foto: Nordfront.

Även i Falun blev två stökiga motdemonstranter omhändertagna av polisen.

— I Borlänge var det stundtals katastrof och vi kunde inte hålla mötet som vi ville och därför markerade vi med att vara tysta en lång stund. Däremot gick det lugnt och städat till på övriga platser i Dalarna och vi har haft bra möten och jag är nöjd, kommenterar Åkesson.

Dock verkar Åkesson ha fel i att det skulle ha varit helt lugnt i alla andra städer. En film som Realisten publicerat visar nämligen hur en pöbel med upprörda invandrare står och bråkar med polisen i Mora. Dock finns det inga rapporter om att polisen ska ha omhändertagit eller gripit någon i Mora.

Se Realistens film från Mora nedan:

Källa:
22 omhändertagna i Borlänge vid SD:s dalabesök


  • Publicerad:
    2014-05-16 15:40