MOTSTÅNDSRÖRELSEN. På onsdag är det den så kallade Förintelsens minnesdag. Aktivister från Motståndsrörelsen höll därför under dagen en demonstration i Stockholm för att informera allmänheten om den riktiga, pågående förintelsen av vårt folk.

SFAVFdemo1

Strax efter klockan ett idag begav sig aktivister från flera Nästen nerför Karlavägen för att hålla en demonstration under parollen ”Stoppa förintelsen av vårt folk” och informera allmänheten om den pågående förintelsen av vårt folk i massinvandringens spår.

Vid slutet av Karlavägen hade dock ett stort antal poliser samlats för att stoppa den grundlagsskyddade demonstrationen. Polisen valde att slå en järnring kring aktivisterna som svarade med att försöka bryta sig ur polisens inspärrning. Agerandet resulterade i att en aktivist blev gripen. Polisen tvingades dock att låta aktivisterna fortsätta sin demonstration som hölls mitt i centrala Stockholm.

Enligt uppgifter skulle det hållits ett tal under dagen.

UPPDATERING 15.00

Alla aktivister har nu gripits av Polisen som alltså valt att stoppa den grundlagsskyddade demonstrationen. En demonstration får endast upplösas med ”hänsyn till ordning och säkerhet vid sammankomsten eller demonstrationen eller till trafiken. I övrigt får dessa friheter begränsas endast av hänsyn till rikets säkerhet eller för att motverka farsot”. Polisens agerande i det här fallet har varit utan reell grund.

SFAVFdem2 SFAVFdem

Uppdatering 16.30

Vid kvart över fyra var fortfarande några aktivister kvar på platsen där de väntar på att föras till polisstationen där de övriga gripna befinner sig. Samtliga ska förhöras av polisen.

Uppdatering 17.00

Samtliga av de 40 omhändertagna aktivisterna är enligt polisen misstänkta för våldsamt upplopp. Flera aktivister kommer även att beläggas med fler misstankar säger polisen.

— Just nu är rubriceringen våldsamt upplopp men det kommer att bli fler för enskilda deltagare, säger Eva Nilsson som är presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En av aktivisterna uppges ha förts till sjukhus på grund av skador han ådrog sig efter att polisen attackerat demonstrationen med batonger och pepparspray.

Direktrapporteringen är nu avslutad. Nordfront återkommer dock löpande med information när mer uppgifter blir tillgängliga.


  • Publicerad:
    2016-01-23 14:26