BODEN. Det har skett ett grovt brott vid snabbmatstället Max i Boden. Polisen har i en stor insats varit på plats under hela natten, men har inte berättat vad det rör sig om.

Under natten till torsdagen har det pågått en stor polisinsats vid snabbmatrestaurangen Max i centrala Boden, skriver SVT Nyheter.

Vid 23.30 på onsdagskvällen larmades polisen om ett grovt brott som ska ha skett nära Max, intill väg 97. Ännu vid 6-tiden på morgonen fanns polis på plats.

Just nu vill polisen inte berätta vad det rör sig om utan har endast bekräftat att det pågår en stor polisinsats som rör ett grovt brott.

— Det har varit en jättestor polisinsats under natten. Vi är i slutskedet av insatsen och kommer kunna berätta mer vid sjutiden, sa polisens RLC-befäl Erik Backlin till SVT.

Uppdatering: En man i 20-årsåldern sköts på onsdagskvällen till döds utanför Max. Under morgonen greps en man i 45-årsåldern, misstänkt för mord. Enligt uppgifter ska de båda männen ha bråkat inne på snabbmatstället, vilket ledde till att den äldre mannen gick ut till sin bil och hämtade ett vapen.

— Vi gör nu en teknisk undersökning av den aktuella platsen och har hållit ett flertal förhör, säger Per-Anders Heikkilä, chef på grova brott till SVT.


  • Publicerad:
    2020-10-29 10:10