MASSINVANDRING. Flera polispatruller skickades ut till asylboendet Centria Hospitality vid Midhem i Malmö efter ett larm inkommit om att ett bråk ska ha utbrutit på boendet. En person greps och flera omhändertogs av polisen.

Det var vid elvatiden under lördagskvällen som ett halvt dussin polispatruller skickades ut till Centria Hospitality, som idag är ett asylboende, vid Midhem i Malmö. Anledningen ska ha varit att ett bråk ska ha utbrutit på boendet där en ordningsvakt inte ska ha lyckats lugna ner situationen och behövde förstärkning av polisen.

— Det var väktare som begärde biträde på grund av bråk där, säger kommunikatören Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

När polispatrullerna kom till platsen var de tvungna att släpa ut flera nyanlända invandrare som placerades i olika polisbilar. En av dessa asylsökare greps misstänkt för våld mot tjänsten man.

— Vi har en gripen för våld mot tjänsteman. Det ska vara en polis som har blivit utsatt för våldet. Men han mår okej igen, säger Calle Persson.

Två personer omhändertogs också enligt paragraf 13. Denna paragraf säger att personer som stör allmän ordning kan avlägsnas från platsen där det sker.

Redan efter drygt 20 minuter  var ordningen återställd och poliserna lämnade platsen.

Källa:
En gripen efter bråk på flyktingboende


  • Publicerad:
    2016-01-17 00:10