BREXIT. Den brittiske brexit-ministern David Davis hotar med att lämna förhandlingarna med den europeiska unionen om EU kräver Storbritannien på hundra miljoner euro. Samtidigt säger EU:s huvudförhandlare att samtal om handelsavtal inte är aktuella innan har Storbritannien betalat.

Storbritanniens statssekreterare för utträde ur Europeiska unionen, eller brexit-minister, David Davis säger sig vara beredd på att lämna förhandlingarna med Europeiska unionen (EU). Detta beror på att EU:s huvudförhandlare håller fast vid att Storbritannien ska betala hundra miljarder euro till EU. Samtidigt säger Davis att han betraktar även en miljard euro som en stor summa pengar i sammanhanget.

Europeiska unionens huvudförhandlare Michel Barnier har tidigare uttalat att han inte kommer att inleda samtal om handelsavtal med Storbritannien innan parterna enats om villkoren för utträdet, vilket skulle kunna leda till en situation där Storbritannien vägrar betala och följaktligen inte heller ingår handelsavtal med EU.

Under måndagen väntas unionens övriga 27 medlemsländer enas om en bindande förhandlingsposition. En sådan överenskommelse skulle kunna innebära ökade krav på Storbritannien då de länder som är nettobidragsgivare är motvilliga att betala mer för att täcka förlusten av Storbritanniens bidrag, samtidigt som de länder som är nettobidragstagare antas motsätta sig minskade utbetalningar.

Källa:
David Davis warns Britain will WALK AWAY from Brexit talks if the EU demands €100billion ‘divorce’ bill


  • Publicerad:
    2017-05-21 21:15