NORRBOTTEN. Den så kallade styckmördaren i Boden, transan Kim Marie ”Magdala” Johansson (tidigare Kristoffer), åtalas för olaga hot mot kändisfeministen Cissi Wallin.

Till vänster: Kim Marie ”Magdala” Johansson. Foto: Twitter./ Till höger: Cissi Wallin. Foto: Dick Schager (CC BY-SA 4.0) .

2014 dömdes den då 22-årige bodensaren Kristoffer Johansson (19910429-1084) till 10 års fängelse för dråp efter att ha dödat och styckat sin thailändska exflickvän Vatchareeya Bangsuan. Fallet var en av de mest uppmärksammade i Norrbottens kriminalhistoria och ledde till att Johansson ursprungligen dömdes till 14 års fängelse för mord av Luleå tingsrätt. Men stjärnadvokaten Thomas Olsson lyckades så tvivel hos hovrätten som alltså ändrade rubriceringen till dråp eftersom man menade att det inte gick att fastställa exakt hur flickan dog.

Johansson har konsekvent förnekat all inblandning i exflickvännens död och menar att bevisen mot honom har planterats av någon.

Under sin tid i fängelset fick den dråpsdömde Johansson för sig att han egentligen var en kvinna och efter ett så kallat könsbyte placerades han på kvinnoanstalten i Hinseberg med det nya namnet Kim Marie Johansson.

Lättkränkt ”T.E.R.F. Hunter” jagar särartsfeminister
Johansson frigavs villkorligt tidigare i år och har sedan dess varit väldigt aktiv på sociala medier.

Instagram har han publicerat bilder på automatvapen och homolobbysymboler. Han säger sig tillhöra ”Pride Defense Force” och postar hotfulla meddelanden om så kallade särartsfeminister [feminister som inte anser att transsexuella män är riktiga kvinnor. reds. anm.] som han kallar ”T.E.R.F:s” samtidigt som han kallar sig själv för ”T.E.R.F. Hunter”.

Via sin Instagram försöker Johansson dessutom att sälja teckningar föreställande blodiga händer, vilket är ganska uppseendeväckande eftersom de enda kroppsdelar från Vatchareeya som aldrig återfanns var just hennes händer.

Hotar Cissi Wallin med sin styckdråpsdom
Nu åtalas Kim Marie Johansson, som tycks kalla sig för Magdala, återigen för brott. Denna gång för att ha hotat kändisfeministen Cissi Wallin. Hotat ska ha framförts på Messenger via Wallins make och ska ha framförts efter att Wallin skrivit ett inlägg om Johansson som inte uppskattades.

Cissi Wallins Instagraminlägg som fick styckmördartransan ”Magdala” att se rött. Skärmbild: Instagram/Polisen. Klicka för förstoring.

På Messenger skrev sedan ”Magdala” till Cissi Wallins make att han ”ville informera” honom om att hans fru ”snackar episkt mycket skit” om honom på Instagram. ”Kanske inte så smart me [sic!] tanke på vad jag är dömd för”, fortsätter meddelandet som förstås syftar på styckdråpet på Vatchareeya Bangsuan.

”Magdalas” meddelande till Cissi Wallins make. Skärmbild: Messenger/Polisen. Klicka för förstoring.

I förhör berättar Cissi Wallin att hon ”upplevde meddelandet som mycket obehagligt och känner stor rädsla för Magdala”. Hon berättar också att den dömde styckmördaren postar ”bilder på sina sociala medier där hon [sic!] poserar med vapen, när hon [sic!] är villkorligt frigiven från en styckmordsdom”.

Skyller på autism och ”hederskultur” bland fängelsedömda

”Magdala” erkänner utan omsvep i förhör att han skrivit meddelandet till Wallins make och menar att han gjort så för att Wallin har blockerat hans konton på sociala medier och att han räknade med att maken skulle visa meddelandet för sin hustru.
Syftet med meddelandet är enligt ”Magdala” att förmå Wallins make att ”prata med sin fru” och få henne att sluta eftersom han känner sig utpekad av Wallin på ett sätt som ”trakasserar honom”.

— Jag används som slagträ i debatten om könskorrigerande operationer, vilket jag inte vill, berättar han i förhöret.

På fråga om han inte kan se att det kan uppfattas som hotfull att skriva ”vilket kanske inte är så smart me tanke på va jag är dömd för” svarar ”Magdala” genom att skylla på sin autism, vilket han även konsekvent gjorde under styckmordsrättegången när han konfronterades med inkonsekvenser i sina bortförklaringar eller sitt märkliga beteende efter Vatchareeyas försvinnande.

— Jag har autism och har svårt att förstå hur andra uppfattar saker och ting och jag har svårt att se hur det kan vara hotfullt, jag skriver att Cissi skriver ”episkt mycket skit om mig på Instagram” och sen att jag ”inte är ute efter en ursäkt utan jag vill bara att de ska upphöra”. Jag avslutar även med ”kan vi lösa de såhär eller måste jag göra en anmälan om grovt förtal mot er fru?” och med ”såhär” menar jag ju genom att skriva och uppmärksamma både Cissi och hennes man på att jag inte gillar det som skrivits om mig och att jag tycker att det är fel, säger han i förhöret.

Han går också in i ett resonemang om att hans uttalandet syftar på att han är en dömd brottsling och att man bör avhålla sig från att kritisera sådana på grund av någon typ av ”hederskultur” som han menar finns på fängelser.

— Det är också en potentiell risk för att hon snackar skit om en dömd brottsling och där finns mycket hederskultur inom fängelser, inte mig specifikt utan det är potentiellt riskfyllt för någon att snacka skit om dömda brottslingar generellt. Så menade jag.

När polisen frågar om han inte kan förstå det hotfulla med inlägg ”med vapen och ammunition till ’t.e.r.f. hunting rifle’?” svarar ”Magdala” att syftet är att göra det ”obekvämt” för personer som inte ser honom som en ”riktig kvinna”. Han berättar även att han efter att ha identifierat sådana kvinnor försöker leta upp deras arbetsgivare med syfte att få dem avskedade.

— Det de gör mot såna som mig är fel, menar ”Magdala”.

Kim Marie ”Magdala” Johansson åtalas nu vid Luleå tingsrätt för olaga hot mot Cissi Wallin, då chefsåklagare Thomas Ennefors menar att Johanssons meddelande till Wallins make ”var sådant att hon kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet” och att Johansson hade anledning att räkna med att Wallin skulle få kännedom om meddelandet.

Källa:
Luleå tingsrätt: B 3119-20


  • Publicerad:
    2020-11-02 20:47