DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. Två par misshandlades natten mot lördag av invandrare när de efter en krogkväll gick hemåt genom Uppsala. När kvinnorna låg på marken stampade en person med arabisk härkomst på deras huvuden.

Skärmbild: Facebook.

Två svenska par som varit ute och haft en trevlig kväll i Uppsala överfölls natten till lördagen av invandrare som oprovocerat misshandlade svenskarna, skriver Samhällsnytt.

Det var Rebecca Andersson som tillsammans med sin syster och de bådas makar skaffat barnvakt för att kunna gå ut och roa sig under sommarkvällen. De besökte en krog, umgicks och spelade shuffleboard.

När de skulle gå hem och passerade vid Gamla Torget i centrala Uppsala attackerades de båda systrarna, som gick en bit i förväg från sina män, av en man i 18-20-årsåldern av arabisk härkomst. Araben kallade de båda systrarna för ”horungar” vilket fick systrarna att undra hur han kunde påstå något sådant när han inte ens kände dem.

Det var droppen för araben som uttalade ”Jag slår tjejer och jag kommer från Gottsunda”. Därefter började han med slag och sparkar att misshandla de båda kvinnorna som föll till marken. När de låg på marken började han stampa på deras huvuden.

De båda systrarnas män kom springande för att hjälpa till men då dök en bil med ett invandrargäng på tre-fyra personer upp. Dessa anslöt sig till misshandeln av männen och tog även av sig sina bälten som sedan användes för att ytterligare misshandla svenskarna.

Misshandeln upptäcktes av ordningsvakter från en krog i närheten. När vakterna kom för att undsätta de båda paren så flydde gärningsmännen från platsen.

Enligt polisen som lyckades gripa tre män för misshandeln så hade sällskapet ändå tur som inte blev knivhuggna.

Rebecca fördes till sjukhus med ambulans där hon fick vård och hennes huvud röntgades.

I en intervju med Samhällsnytt berättar hon att Uppsala inte längre står att känna igen. Som uppvuxen i staden känner hon väl till den och hon redogör för hur otryggheten bara blir värre och hur hon inte längre kan röra sig fritt i den tidigare så lugna universitetsstaden.

— Jag skulle definitivt inte gå ensam genom stan eller stadsparken. Överhuvudtaget, säger hon.

I ett Facebookinlägg berättade Rebecca om överfallet:

Sverige har aldrig varit tryggare, tack Löfven. Här får man barnvakt och vill passa på att gå ut och ha lite kul med syster och make. Vi har en supertrevlig kväll, spelar shuffleboard och umgås. Sen när man börjar röra sig hemåt så har man turen att möta en alldeles överjävligt hygglig, icke skidåkande som utifrån det blå kallar mig och min syster horungar.

Otur är att våra makar har hamnat på efterkälken och går en bit bakom oss. Vi ifrågasätter varför han kallar oss horungar när han inte ens känner oss. ”Jag slår tjejer och jag kommer från gottsunda.” Sen small det. Det matas slag och sparkar och stampningar mot mitt och min systers huvud. Han har kallat på förstärkning. 1 sekund senare kommer en ljus bil i hög fart som tvärnitar bakom oss. Ut hoppar fler som drar sina skärp och börjar mata slag mot våra makar.

Efter omständigheterna så klarade vi oss bra. TACK till er ordningsvakter som reagerade direkt och kom ditrusande. TACK till er poliser som bara tog vad som kändes som 5 sekunder innan ni kom. TACK till er vittnen som lämnat er utsaga och som inte lämnade våra sidor. Tack vare er hann det inte bli värre än vad det var.

TILLÄGG! Vad vi vet fick polisen tag i tre av dem. De berättade även för min make att vi hade tur som inte blev knivhuggna. Troligtvis hade dom alltså kniv på sig. Dela gärna, så kanske det når fram till Löfven hur tryggt Sverige är.

Uppsala som innan mångkulturen drabbade Sverige var en lugn stad har nu passerat Malmö som landets farligaste stad. Det förekommer sett per 100 000 invånare fler skjutningar i Uppsalaregionen jämfört med Skåne och Stockholm.


  • Publicerad:
    2020-07-19 14:30