SVERIGE. Bolaget som äger rättigheterna till den avlidne Expo-grundaren Stieg Larssons omtalade Millenium-triologi kommer nu att skänka två miljoner kronor till svenskfientliga Expo.

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Expo-grundaren Stieg Larssons böcker har sålts över hela världen och har dragit in hundratals miljoner i bolaget Moggliden, som är det bolag som äger rättigheterna till Larssons kända Millenium-triologi. Larssons far och bror, Erland och Joakim Larsson, har nu bestämt sig för att ta ut 6,6 miljoner kronor i utdelning. Två miljoner kommer de nu att skänka till den svenskfientliga stiftelsen Expo.

– Totalt har vi skänkt omkring 45 miljoner till goda ändamål. Nu går två miljoner till Expo, sedan går några miljoner till olika organisationer mot rasism, mot kvinnovåld och för mänskliga rättigheter, säger Joakim Larsson.

I mars förra året rapporterade Nordfront om att Expo mottagit två miljoner kronor utav Moggliden, och nu ska de alltså få ytterligare två miljoner för att kunna fortsätta agera åsiktspoliser.

Fakta: EXPO

Stiftelsen Expo är en sionistisk privat stiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga allt som hyllar Sverige och eller kritiserar sionismen. Man har en nättidning expo.se och även en papperstidning som heter Expo.

Bakom finansiärerna finns flera kända sionister som använder organisationen för att bevaka sina politiska intressen i Sverige. En av dem är en viss Gabriel Urwitz som bland annat utpekas som skyldig till att miljardbelopp försvann ur Gotabanken på 1990-talet.

Robert Aschberg är styrelsemedlem i stiftelsen Expo och använder bland annat resurser från sitt mediabolag Strix-television för Expos räkning. Trogna medarbetare får frikostigt jobb inom Aschbergs mediasfär.

Sedan 2011 sitter även Mona Sahlin i Expos styrelse.

Expos trovärdighet har i allmänhetens ögon sjunkit drastiskt sedan starten. Många spekulerar i att det även kan bero på att en av grundarna författaren Stieg Larsson var idealisten som höll det hela flytande och att ingen tog över det efter hans bortgång.

Läs också:
Expos verksamhet och mål

Källa:
Stieg Larssons familj tar ut 6,6 miljoner


  • Publicerad:
    2014-06-27 01:36