DISKURS. SVT erkänner nu att höger-vänsterskalan inom politiken blir allt mer förlegad. I stället handlar det mer och mer nu om nationalism kontra globalism.

Klicka för större bild.

Den statliga mediejätten SVT har publicerat en artikel där de tar upp det faktum att den politiska uppdelningen mellan vänster och höger allt mer tappar relevans till förmån för kampen mellan nationalism och globalism.

I stället för ekonomisk fördelningspolitik är det nu frågor som kulturmarxism, massinvandring och traditioner som blir allt viktigare för väljare. Den nya skalan kallas GAL-TAN där GAL står för gröna, alternativa och liberala och TAN för traditionella, auktoritära och nationalistiska.

GAL-falangen förespråkar massinvandring, globalism och kulturmarxistiska företeelser som samkönade äktenskap medan TAN-falangen är invandringskritisk, traditionalistisk och mot globalisering.

Att detta skifte i politiskt fokus har ägt rum i Europa kan man se på de stora framgångar för invandringskritiska och nationalistiska partier på gamla stora partiers bekostnad.

Källa:
Är du GAL eller TAN?


  • Publicerad:
    2017-10-08 19:40