STENUNGSUND. Han uppgav att han inte förstod att det var olagligt att dra in en 12-årig flicka på en toalett och genomföra ett samlag med henne. Nu döms syriern för våldtäkt mot barn, men får bara sex månader sluten ungdomsvård och blir inte utvisad.

Det var mitt på dagen tisdagen den 27 juni 2017 som den då 16-åriga Ahmad Araj (20010101-4512) våldtog den endast 12 år gamla flickan på en toalett på järnvägsstationen i Stenungsund. Flickan beskrivs i domen som ”yngre och mer omogen än sina 12 år” och att hon ”inte förstår faran med äldre killar utan är blåögd”, men ändå drog Araj in henne på en toalett och genomförde ett vaginalt samlag med henne.

Flickan som inte riktigt förstod vad som hade hänt fortsatte sedan att vara med Araj och några andra vänner, men berättade för en av vännerna om vad som hade hänt på toaletten. Hon berättade också att hon inte hade gillat det, att det hade gjort ont och att hon kände sig obekväm att vara ensam med honom. När flickan senare gick iväg från sällskapet för att hon behövde gå på toaletten så följde Araj efter, trängde sig in på toaletten och våldtog flickan ännu en gång.

Senare upptäckte flickans mamma bilder och text i dotterns telefon som visade att något hade hänt. När hon frågade om detta så bröt dottern ihop och berättade.

För dessa två fall av våldtäkt mot barn samt andra brott han gjort sig skyldig till, som omfattar ringa narkotikabrott, hot mot tjänsteman samt olaga hot, så blev påföljden för Araj bara sex månaders sluten ungdomsvård, trots att straffvärdet egentligen var tre år fängelse. Ett bötesbelopp på 140 000 till den 12-åriga flickan utdömdes, vilket troligen kommer att få betalas av oss skattebetalare. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Araj ska avtjäna sitt straff enligt ett ungdomskontrakt som innebär att han ska få vård för sina behov i form av placering genom LVU på HVB Skeppet i Skara i syfte ”att uppnå drogfrihet och ett bra mående”.

Då Araj nu sitter på HVB Hemmet skeppet i Skara och ska fortsätta sin vård där riskerar alltså invånare i Skaraborgsområdet, särskilt då i trakterna av Axvall och Skara, alltså att råka ut för honom, då sluten ungdomsvård trots sitt namn sällan innebär att de skyldiga är helt inlåsta. Därför kan det vara bra att veta hur Araj ser ut och att adressen till HVB Hemmet Skeppet är Bangatan 3, 532 72 Axvall. Bilden på Araj är upplagd på hans Facebook-konto den 9 december 2016 och är antagligen taget då eller några månader tidigare, vilket innebär att han var lite äldre än han ser ut på fotot när han våldtog den 12-åriga flickan och att han ser ännu äldre ut idag.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Dom 2018-04-25 Uddevalla TR B2277-17


  • Publicerad:
    2018-05-01 08:00