MÅNGKULTUREN. En syrisk man boende i Timrå har dömts till 40 timmars samhällstjänst efter att ha kidnappat och försökt våldta en 9-årig flicka. Redan samma dag utförde han ett till sexualbrott. 

Genrebild.

En syrisk man vid namn Hassan har dömts till 40 timmars samhällstjänst efter att han kidnappat och försökt våldta en 9-årig flicka. Det var i augusti i år som flickan lekte utomhus tillsammans med två andra barn, varpå den syriska mannen gick fram till dem.

Han lurade med barnen till sitt garage där han bjöd dem på tuggummin, innan han tog med sig flickan in i ett skogsparti. I efterhand har flickan berättat att syriern förde bort henne in i skogen. Han höll sedan fast henne och försökte slita av henne kläderna. När flickan började skrika fick syrierna panik och sprang ifrån platsen.

I förhör har mannen nekat till brott och påstått att flickan ljugit om händelsen. Han döms även för ett annat sexualbrott som han ska ha utfört samma dag som han gav sig på den 9-åriga flickan. Vid detta tillfället höll han fast en kvinna i bostadsområdets tvättstuga, och gned kroppen mot henne tills han fick utlösning. Detta ska även kvinnans treåriga barn ha bevittnat.

I domen skriver man att syriern tidigare har mått dåligt och att han har varit ensam, samt att han missbrukat både alkohol och narkotika. Tingsrätten tillägger att brotten han har begått ”har ett relativt måttligt straffvärde”. I domen står följande:

Omständigheterna är sådana att det kan antas att en skyddstillsyn skulle bidra till att han inte återfaller i brott. Han har vidare ställt sig positiv till att utföra samhällstjänst vilket utgör ett särskilt skäl att nu bestämma påföljden till skyddstillsyn.

Slutligen dömdes syriern för två fall av olaga tvång, sexuellt ofredande, försök till sexuellt övergrepp mot barn och ringa narkotikabrott. Påföljden blir endast 40 timmars samhällstjänst, åklagaren har inte yrkat på utvisning.


  • Publicerad:
    2020-10-07 22:45